Rodriguez Sanzo Orange Wine "Skin Contact" Verdejo 2022 ØKO
Rodriguez Sanzo Orange Wine "Skin Contact" Verdejo 2022 ØKO
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Så er Spaniens bedste vinmager klar med en storslået nyhed til alle fans af orangevin! Og her behøver du ikke punge ud med de store sedler i modsætning til mange af de andre konkurrenter.
Javier Rodriguez har arbejdet for Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Bordeaux, men det er de spanske topområder han elsker at lave vine fra. Her befinder vi os 900 meter højt oppe på den castilianske højslette i Rueda, der er Verdejo-druens ubestridte højborg.
Den aromatiske druesort er kendt for at frembringe nogle af de bedste spanske hvidvine, men her vælger Javier Rodriguez at lave drueskallerne blive sammen med mosten (deraf navnet Skin Contact), hvorved den smukke ravgyldne farve opnås.
Helt præcist gærer han vinen i 28-30 dage, hvorved der udtrækkes farve, smag og en lille smule strukturgivende tannin. Hele herligheden toppes af med burgundisk bâttonage, hvor Javier omrør gærresterne, hvilket giver yderligere cremet frugtfylde til vinen.
Et absolut must-try for alle, der har kastet deres kærlighed på orange-vine!
Smagenote
Vinen lokker fra glasset med sin betagende lyse ravgyldne farve. Næsen er ekstremt kompleks og aromatisk med fascinerende noter af hvide blomster, honning, saltet grapefrugt, appelsinskal, earl grey samt lidt krydrede noter af fennikel. Vinen lander herligt cremet og læskende i munden med flot struktur, frugtkoncentration og middelhavsmineralitet. Lang og kompleks finish med en herlig frisk citrusmineralsk undertone. Orangevin på et særdeles højt niveau til en overkommelig hverdagspris. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Nyd den som aperitif – eller til fisk, fjerkræ, lyst kød og cremede oste. Server ved 10-12°C.
Den spændende nyhed er skabt på 100 % Verdejo, der høstes i den historiske vinregion, Rueda, hvor vinstokkene står plantet i hele 900 meters højde på den Castilianske højslette. Druerne høstes tidligt for at opnå den perfekte balance mellem power og friskhed. Vinen får sin smukke orange farve ved at blive gæret i cirka en måned, hvor mosten ligger i kontakt med drueskallerne. Herefter omrøres de fine gærrester (battonage) i to måneder inden flaskning.
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.