



Rocca di Frassinello Baffonero 2019 i trækasse
“A challenger to Masseto, (100% Merlot), the most famous Italian wine produced by our friends, the Marchesi Frescobaldi family, owners of the Ornellaia Estate” - Rocca di Frasinello
Baffonero… Italiens førsteudfordrer til Masseto?
Well, sådan må det jo være, når der bag navnet Rocca di Frassinello gemmer sig det vildeste makkerskab mellem toscanske Castellare di Castellina og selveste Domaines Barons de Rothschild fra Lafite 1. Cru Classé i Pauillac.
Vi finder Rocca di Frassinello i Gavorrano, ca. 50 km sydøst for Bolgheri, hvor den berømte arkitekt Renzo Piano har designet verdens måske smukkeste vineri til dato.
Denne unikke enkeltmarksvin er skabt på 100 % Merlot, der vel at mærke er kloner taget direkte fra Château Lafites egne topmarker i Pauillac og siden plantet i Baffonero-terroirets 3,5 hektar med fossilholdigt ler.
Også i vinkælderen forkæles Baffonero som en 1. Cru Classé... med hele 26 måneders kældermodning før frigivelsen. Heraf de 14 måneder på helt nye franske 225 liters barriquefade.
Resultatet er en af bedste, vildeste og mest ambitiøse Merlot-rødvine, kloden endnu har set. Et absolut must-try for fans af Masseto, Pomerol i kultklassen… og ja, selvfølgelig Lafite-Rothschild.
Nyd den til steaks, and, vildt, lam, kraftige pastaretter, ragout og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Rocca di Frassinello Baffonero 2019 i trækasse?
Ved ophældningen præsenterer Baffonero sig fed og mørklilla i glasset… Næsen kommer dig i møde med en sand luksusbuket af violer, blåbær, mynte, solbær, blommer, kanel og mokka, der efter et par slyngture åbner op for fine nuancer af kalksten, læder, cedertræ og chokolade... I munden som flydende silke og med en Pomerol-lignende kompleksitet, der føjer suveræn fransk elegance til den vilde, urtekrydrede toscanske turbofrugt! Her går robust frugtpower, smagsfinesse, mineralsk terroirpræg og fadkrydrede lækkerier op i så høj en enhed, at du vanskeligt kan forestille dig flottere Merlot. Minutlang finish med de fineste, steakvenlige tanniner…Wauw! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Om Rocca di Frassinello
Rocca vine
Firmaet Vinicola blev grundlagt i 1880 af Francesco Rocca og har lige siden været en vigtig del af vinindustrien i Italien. Firmaet hedder nu Angelo Rocca & Figli, og det ejes stadig af familien Rocca. I dag er det Francescos barnebarn, Ernesto og hans sønner, der står for den daglige ledelse. De fordeler opgaverne imellem sig og sikrer, at der udelukkende handles med kvalitetsprodukter. I begyndelsen handlede firmaet kun med partivarer, men senere udvidede man med to vinerier med tilhørende landjord, så de nu også selv producerer vinen. Ud over de to vinerier råder firmaet over et top-moderne tappeanlæg og lager i Agrate Brianza, der er beliggende i Lombardia, hvorfra de også distribuerer vinene. Det er noget af det mest prestigefyldte byggeri inden for vinbranchen, som er bygget udelukkende i marmor og granit og består af kældre, som sikrer den optimale lagring af vin i både fade og tanke.
Rocca rødvine
Som følge af firmaets imponerende erfaring i vinbranchen har man i dag kontakter med de største vinproducenter i Italien. Derudover benyttes de nyeste former for teknologi, og dette gør, at man i dag er i stand til at tappe hovedparten af italienske top-kvalitetsvine i diverse flaskestørrelser. Firmaets succes skyldes til dels: at produkterne vælges med stor omhu, at man lagrer de bedste vine i store egetræsfade, at man tilbyder en god service, samt at man har formået at finde en god balance mellem kvalitet og pris. Rocca producerer ca. 4.500.000 flasker om året - heraf eksporterer man ca. 35%, mens de resterende 65% sælges i Italien. Firmaet er i stadig i rivende udvikling, og lige for tiden er man ved at bygge man derfor et nyt lager på ca. 6.500 m2 i Agrate Brianza. For yderligere informationer besøg www.roccavini.com
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener