



Poliziano Vino Nobile di Montepulciano DOCG Le Caggiole 2017 i trækasse
Er 2017 den største Le Caggiole nogensinde? En vild antydning fra James Suckling - da forrige Le Caggiole blev kåret som Italiens 8. bedste vin!
Også hos Doctor Wine topper Le Caggiole listen over de bedst anmeldte Vino Nobile 2017, så de største nabovine fra Brunello-området får i den grad kam til deres hår!
Poliziano lancerede enkeltmarksvinen Le Caggiole i 1988 – men lod midlertidigt udfase i 1995. I de mellemliggende år har Polizano nærstuderet og optimeret terroiret, hvis 4 bedste parceller er genplantet med et udvalg af de fineste Sangiovese-kloner.
Over 20 år senere smager vi resultatet. Med trilogien 2015, 2016 og 2017 lægger Polizianos absolutte flagskib navn til noget af det mest elegante Sangiovese, verden har set.
Nyd den til lækkert oksekød, lam med grønne urter, fudlevildt, kraftige pastaretter samt modne oste. Servér ved 16-18°C.
Le Caggiole er skabt på 100% Sangiovese fra 4 parceller på den 14 hektar store, østvendte enkeltmark, Le Caggiole. Kun frugt fra udvalgte kloner, nøje tilpasset markens kalkrige, marine jordbund.
Mosten spontangærer på koniske ståltanke med 18-22 dages udtræk af farve, smag og struktur fra drueskallerne. Herefter modner vinen 16 mdr. på 500 og 600 liters franske egetræsfade, 1/3 nye. Hvor Polizianos Asinone byder på power og struktur, så overbeviser Le Caggiole med sine helt unikke og delikte, ja nærmest burgundiske, finesse.
Hvordan smager Poliziano Vino Nobile di Montepulciano DOCG Le Caggiole 2017 i trækasse?
Ved ophældning skinner Le Caggiole kirsebærrød i glasset... Perfekt parfumeret Sangiovese-duft af visne roser, violer, tørrede urter, tranebær, kirsebær og blommer – som efter et par slyngture åbner helt op for den aromatiske godtepose med komplekse strejf af trøfler, mokka, læder, skovbund, lakrids, knuste sten og vanilje... På tungen smooth og indsmigrende. Smagen folder sig ud med stor finesse og høj mineralsk klasse trods powerårgangens intense og ret kødfulde frugt. Silkefine tanniner og et væld af fine urtede nuancer runder eftersmagen af med klasse... Kongen af Vino Nobile er tilbage! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano DOCG Le Caggiole 2017 i trækasse passer godt til...
Om Poliziano

”One of Montepulciano's true icons” – Robert Parker
Fedrico Carletti er besat af en gal Sangiovese-drue! Da han i 1980 overtog Poliziano fra sin far, startede han med at reducere vingårdens høstudbytte så drastisk, at kun de bedste 50-60% af druerne nu fandt vej til den færdige vin.
Vineriet blev totalmoderniseret, og italiensk bedste winemaker, 100 point-mirakelmanden Carlo Ferrini, blev indkaldt som ønologisk konsulent. Resten er historie. Og få vil i dag betvivle, at Poliziano laver Sangiovese på niveau med de bedste (og langt mere kostbare) Brunello’er fra naboområdet Montalcino… Fra 98 point-flagskibene Le Caggiole og Asinone til forbløffende stor Vino Nobile normale. Ikke at forglemme den eventyrligt frugtlækre Rosso di Montepulciano, der må kandidere kraftigt til titlen som Polizianos allerbedste køb til prisen.
Parallelt med kvantespringet i kvalitet er Poliziano siden etableringen i 1961 vokset i størrelse fra 22 til 136 beplantede hektarer i Montepulciano-området. De højtliggende marker med stenet jordbund og vulkansk ler giver optimale betingelser for dyrkning af Sangiovese, men glemmes må absolut ikke Polizianos Cru Classé-seriøse verdensklasse-Cabernet Sauvignon Le Stanze. I de senere år har Federico Carletti opkøbt nye vinmarker i andre toscanske distrikter. Fra 7,5 hektar i Cortona DOC nær Arezzo kommer den fløjlslækre Pomerol-killer In Violas Merlot, mens 11 hektar i kystnære Maremma giver druer til en solbærlækre ”Bolgheri-betvinger”, Mandrone di Lohsa.
Navnet Poliziano er Carletti-familiens hyldest til den humanistiske poet Angelo Ambrogini (1454-1494), der var født i Montepulciano og kendt som ”Il Poliziano”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold