





Poliziano Merlot In Violas Cortona DOC 2016
For Søren da, hvor kan Merlot være lækker. In Violas er ikke bare Polizianos Pomerol, den er med afstand den lækreste toscanske Merlot, vi har smagt under 200 kr. flasken.
Rødvinen er selvfølgelig ekstra generøs og velsmagende i 2016, da vi skal mere end 10 år tilbage for at finde en årgang med supertoscanere af tilsvarende høj kvalitet.
In Violas 2016 sender drømmeagtige dufte op fra glasset – og smider du en urtekrydret bøf på tallerkenen, går du en fuldstændig uforglemmelig smagsoplevelse i møde...
Nyd den til steaks, and, vildt, lam, kraftige pastaretter, ragout og modne oste. Servér ved 16-18°C
For hvert år når Poliziano et skridt nærmere det perfekte. Hos Federico Carletti overlades intet til tilfældighederne, og vinene vader i topanmeldelser fra de store anmeldere. Det er efterhånden umuligt at finde bedre vinhuse i Montepulciano.
Poliziano er siden sin etablering i 1961 vokset i størrelse fra 22 til 120 beplantede hektarer. Markernes beliggenhed i 280 til 450 højdemeter og en stenet jordbund med vulkansk ler giver optimale betingelser for produktion af elegant Sangiovese - i absolut verdensklasse.
Vinhusets navn er Federico Carlettis hyldest til den humanistiske poet Angelo Ambrogini (1454-1494). Ambrogini var født i Montepulciano og kendt som ”Il Poliziano”.
Hvordan smager Poliziano Merlot In Violas Cortona DOC 2016?
Mørk kirsebærrød med lilla skær. Næsen er decideret graciøs og violduftende med fuldmodne kirsebær, blommekompot og solbær, der løftes til Pomerol-lignende højder af skovbund, timian, trøfler, espresso og lakrids. Vinen breder sig fløjlsblød og Merlot-lækker ud i munden, hvor den veloplagte frugt er luksuriøst fadkrydret og nøje afstemt med fine tanniner. En Merlot i absolut topklasse! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Om Poliziano

”One of Montepulciano's true icons” – Robert Parker
Fedrico Carletti er besat af en gal Sangiovese-drue! Da han i 1980 overtog Poliziano fra sin far, startede han med at reducere vingårdens høstudbytte så drastisk, at kun de bedste 50-60% af druerne nu fandt vej til den færdige vin.
Vineriet blev totalmoderniseret, og italiensk bedste winemaker, 100 point-mirakelmanden Carlo Ferrini, blev indkaldt som ønologisk konsulent. Resten er historie. Og få vil i dag betvivle, at Poliziano laver Sangiovese på niveau med de bedste (og langt mere kostbare) Brunello’er fra naboområdet Montalcino… Fra 98 point-flagskibene Le Caggiole og Asinone til forbløffende stor Vino Nobile normale. Ikke at forglemme den eventyrligt frugtlækre Rosso di Montepulciano, der må kandidere kraftigt til titlen som Polizianos allerbedste køb til prisen.
Parallelt med kvantespringet i kvalitet er Poliziano siden etableringen i 1961 vokset i størrelse fra 22 til 136 beplantede hektarer i Montepulciano-området. De højtliggende marker med stenet jordbund og vulkansk ler giver optimale betingelser for dyrkning af Sangiovese, men glemmes må absolut ikke Polizianos Cru Classé-seriøse verdensklasse-Cabernet Sauvignon Le Stanze. I de senere år har Federico Carletti opkøbt nye vinmarker i andre toscanske distrikter. Fra 7,5 hektar i Cortona DOC nær Arezzo kommer den fløjlslækre Pomerol-killer In Violas Merlot, mens 11 hektar i kystnære Maremma giver druer til en solbærlækre ”Bolgheri-betvinger”, Mandrone di Lohsa.
Navnet Poliziano er Carletti-familiens hyldest til den humanistiske poet Angelo Ambrogini (1454-1494), der var født i Montepulciano og kendt som ”Il Poliziano”.