
Pita Finca La Cantera Fermentado en Barrica 2016
En af Spaniens største hvidvine... Det her er cremen af cremen fra Emilio Pitas bedste Verdejo-parceller i Rueda!
Det økologiske mesterværk Finca La Cantera beviser her, med drømmeratings helt op til 95 point, at Verdejo-druen i de rigtige hænder kan præstere fadlagret, bourgogneinsipireret hvidvin i ren verdensklasse.
Frugten stammer fra topmarken Finca La Cantera i det sydlige Rueda, og winemaker er mikroproducenten Emilio Pita, der har lavet verdensklassehvidvine hos newzealandske Cloudy Bay og Newton Vineyard i Napa Valley!
Produktionen af Emilios hvide flagskib er minimal... vi har fået 120 flasker!
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ eller møddeagtige oste som comté, parmesan eller gammel knas.
Hvordan smager Pita Finca La Cantera Fermentado en Barrica 2016?
Vinen præsenterer sig sart gylden med friske grønne nuancer... Allerede i næsen decideret fortryllende! Fra glasset strømmer intense aromaer af saltet citrus, mandler, modne ferskner, ananas, ristet brød, hasselnød og vanilje… I munden blød og ret opulent med herligt frisk modspil. Frugten er umådelig flot defineret og fadkrydet til harmonisk perfektion i den lange, let salte finish. Wauw, altså! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Pita Finca La Cantera Fermentado en Barrica 2016 passer godt til...
Om Viñedos Verderrubi
Bag vinen står den ambitiøse winemaker Emilio J. Pita, som efter ønologstudier i Bordeaux har lavet vin på verdensberømte adresser som Cloudy Bay i New Zealand og Newton i Napa Valley.
Det siger vist alt om niveauet, at Decanter Magazine hylder Emilio J. Pita for én af Ruedas fem bedste hvidvine. Familien har altid været drueavlere, og allerede som helt ung eksperimenterede Emilio med at lave vin af familiens druer. Siden tog han nattoget til Bordeaux, hvor han lærte sig fransk og endte med at tage ønologeksamen på Universitetet i Bordeaux under den berømte hvidvinsprofessor Denis Dubourdieu. Den dygtige Emilio blev så hyret som winemaker for luksusgruppen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), for hvem han nåede at lave vin hos Newton Vineyards i Napa Valley Califonien samt hos Cloudy Bay i New Zealand.
Siden 2010 har Emilio været hjemme i Rueda, hvor han udlever sin drengedrøm med en lille serie forrygende topvine fra familiens 27 hektar. Klima og jordbund giver perfekte modningsbetingelser for Verdejo, som er Dominio de Verderrubís hovedfokus. Kerneværdier er terroir, økologi og bæredygtighed, hvilket giver vine med sjælden friskhed og energi!
Kerneværdier er terroir, økologi og bæredygtighed, hvilket giver vine med sjælden friskhed og energi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage