Piper - Heidsieck Champagne Cuvee Rare Brut 2013
Piper - Heidsieck Champagne Cuvee Rare Brut 2013
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“96-99 points. Perfectly pure and compact, promising extreme longevity and capacity for majestic complexity. ” – Essi Avellan MW
“96 points. Such a pleasingly elegant and multifaceted Champagne…” – James Suckling
“96 points. A very straight-laced wine for now that will unfold in its long future.” - Decanter
Ikonisk og sjælden Champagne fra Piper Heidsieck - et helt oplagt samlerobjekt eller gave til Champagne-elskeren. Det her er verdensklasse-Champagne med op til 99 points og efterfølgeren til 2008-udgaven, der strøj til tops som verdens bedste Champagne hos International Wine Challenge.
Ideen bag Heidsiecks “Rare” Champagne blev født under en usædvanligt varm og enestående årgang i 1976. Winemaker-teamet hos Heidsieck ønskede derfor at lave en special-cuvee for at illustrere den enormt høje kvalitet det år. Med blot 12 årgange siden lanceringen i 1985 – der indeholdt årgang 1976 - må man sige, at de har efterlevet kravet om sjældenhed.
Champagnen er sammensat af 70 % Chardonnay og 30 % Pinot Noir, der stammer fra 14 forskellige Cru-landsbyer, hvoraf godt 80 % er Grand Cru. Flasken bliver herefter kældermodnet i godt 8 år, hvor den samler superkræften i forbindelse med de fine gærrester.
Glæd dig cremet og toastkompleks champagne med lækkert tropisk præg af fersken, ananas, mango, kiwi og abrikos i skøn forening med vanilje og brioche fra de mange år på bærmen.
Der frigives kun med jævne mellemrum flasker fra Heidsieck og vi har skaffet 10 kasser af den sjældne og magiske Champagne, der kan måle sig med de allerbedste i verden.
Anmeldelser af Piper - Heidsieck Champagne Cuvee Rare Brut 2013
96-99/100 Essi Avellan MW
““The 2013 vintage is so very Rare, so pure. True to the classical Rare recipe its Chardonnay origins include a luxurious amount of Villers-Marmery and Côte de Blancs Grand Cru fruit, without forgetting the all-important ‘spice’ of Montgueux. The Pinot Noir mix plays with the cool verticality of Verzy and Verzenay, but on a crisp year like this more generosity was lent from for example plush Ambonnay and Bouzy fruit. Intense, shiny bright lemon-green colour. Stunningly refined toasty nose with fine herbal freshness, lemon and birch leaves. There is a lovely vanilla-laden exotic spicy touch to the pineapple and peach fruitiness. Creamy-caressing and salivatingly energetic at the same time. There is a lovely ethereal lightness to the airy whole. Perfectly pure and compact, promising extreme longevity and capacity for majestic complexity. ”
96/100 Decanter
“The nose opens with an initial whiff of creaminess, followed by hints of creamy polenta and tart yet aromatic citrus and chalk. The palate is immediately striking with saltiness and savouriness. The foam is rich and tiny bubbles burst, releasing the citric charm of lemon and white grapefruit. There is something driven, vertical and precise on the taut body, softened by that creamy generosity and subtle oyster shell appeal of the mousse. The finish holds a delicious frisson of white pepper and grapefruit zest spice. A very straight-laced wine for now that will unfold in its long future.”
96/100 James Suckling
”Such a pleasingly elegant and multifaceted Champagne with salty, creamy and toasty elements all wound together. Plenty of apricot pastries, pears, brown butter, fennel and salted almonds, with some iodine. It’s silky on the palate, with soft and supple bubbles, while remaining fresh and on edge. 70% chardonnay and 30% pinot noir, from 11 cru villages mostly in Montagne de Reims with Cotes de Blancs. Disgorged December 2022. 9 g/L dosage.”
Nyd den unikke Champagne til stegt fisk og skaldyr, sushi, kaviar, lyst kød i cremet sauce, trøfler. Servér ved 8-12 °C.
Champagnen er sammensat af 70 % Chardonnay og 30 % Pinot Noir, der stammer fra 14 forskellige Cru-landsbyer, hvoraf godt 80 % er Grand Cru. Chardonnay-druerne kommer fra: Avize, Oger, Villers-Marmery, Vaudemanges, Verzy, Ambonnay, Chouilly og Montgueux. Pinot Noir kommer fra: Verzy, Verzenay, Ambonnay, Bouzy & Tauxieres.
Det mest opsigtsvækkende ift. druer er, at man har valgt Chardonnay-druer fra Montagne-de Reims landsbyerne Villers-Marmery, Vaudemange og Verzy. Kældermesteren forklarer, at det er små Chardonnay-øer i et Pinot Noirs kongerige.
Champagnen modner i alt 8 år i kontakt med gærresterne, der giver den store kompleksitet og cremede tekstur til smagen. Vinen er degorgeret i foråret 2022 med en dosage på 9g/l. Champagnen er tør, men ikke knastør.