
Peñas Aladas, Gran Reserva 2013, Dominio del Aguila
Gran Reservaen fra Dominio de Águilas sendte chokbølger gennem vinbranchen da 2012'eren ikke én men TO gange fejede alle konkurrenter af banen i Decanters kæmpestore tests af spanske vine. ”Spaniens bedste Tempranillo” og ”Spaniens nye ikonvin”, skrev Decanter, og bad dermed høfligt men bestemt alle konkurrenter om at flytte sig, da den spanske vintrone ikke længere var reserveret til dem!
2013 Peñas Aladas Ribera del Duero Gran Reserva er en silkeblød jernnæve i fløjl. Raffineret og kompleks som en Bourgogne Grand Cru, og med et gigantisk lagringspotentiale. Det er stor vinkunst, det her. Jo jo, de 100-årige vinstokke på Peñas Aladas-skråningen gør selvfølgelig deres, men Jorge Monzons erfaring som vinmager hos Vega Sicilia og Domaine de la Romanée Conti kommer så sandelig også til sin ret. Der er fremstillet 279 kasser af den fantastiske 2013’er.
Peñas Aladas, Gran Reserva 2013, Dominio del Aguila passer godt til...
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype