Klik/Tryk for at zoome

Patrice Moreux Pouilly-Fumé 2019

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

"95 point. En regulær klasseoplevelse ud over alle grænser" - Flaskehalsen

TESTVINDER i Flaskehalsens temasmagning af Sauvignon Blanc fra hele verden, september 2020!

En herlig sprød og mineralsk Sauvignon Blanc fra det familieejede og biodynamisk inspirerede tophus Patrice Moreux. Pouilly-Fumé kæmper med naboen Sancerre om titlen som Frankrigs fineste leverandør af Sauvignon Blanc

Sancerre er lettere at udtale - og derfor lettere at sælge. Af samme årsag gør vinproducenterne sig ofte ekstra umage med nabovinene fra Pouilly-Fumé.

Det fornemmes tydeligt i denne lækre hvidvin, der giver ekstra aromatisk Sauvignon Blanc-smæk for skillingen!

Smagenote

Lys citrongul med grønne nuancer. Næsen er herlig aromatisk med hyldeblomst, grønne æbler og frisk citron, samt strejf af asparges, solbærblade og knuste flintesten. I munden meget harmonisk med flot frugtintensitet. Mundrensende frisk og mineralsk finish! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Patrice Moreux Pouilly-Fumé 2019

95/100 Flaskehalsen 
"6 ud af 6 mulige stjerner. Sauvignon Blanc-druen er efterhånden så almindeligt udbredt over det ganske verdenskort, men selvom både Chile, Tyskland, Australien og New Zealand er kommet fremragende efter det, så er det i den franske Loire-dal, at druen traditionelt har sin stærkeste position. Nogle vil argumentere for, at det er i Sancerre - men tag ikke fejl af naboegnen Pouilly-Fumé, der måske ikke er helt så eftertragtet, en som har mange af de samme enormt lækre karaktertræk. Samtidig er Pouilly-Fumé gerne en anelse billigere, og det er jo altid værd at tage med.  Her er der elegance og eminent lækkerhed med den karakteristiske friskhed, men samtidig med en elegant og spændstig bund, der giver masser af fyldige smagsnuancer, uden at de overstråler friskheden. Det gør denne vin til en regulær klasseoplevelse ud over alle grænser - og til en pris, der næsten virker urealistisk lav." - vurderet ved en tilbudspris på 149,95

Nyd den til friske serveringer med fisk og skaldyr, salater, asparges, frisk tomat og cremede oste. Servér ved  10-12°C

Pouilly-Fumé 2019 er fremstillet på 100% Sauvignon Blanc fra udvalgte terroirs omkring voksestederne Les Loges og Saint-Andelain, nær byen Pouilly-sur-Loire. Jordbundens kalk, flint og ler samvirker med det kølige, kontinentale klima om at frembringe Sauvignon Blanc med ekstra finesse og unik mineralitet!

Druerne høstes fra 30 år gamle vinstokke og presses skånsomt i ”pneumatisk” blærepresse. Mosten spontangærer temperaturstyret på ståltank, og vinen aftappes efter flere måneders bærmekontakt.

Historien om vinhuset Patrice Moreux går hele 12 generationer tilbage - til de to vinproducerende familier Corty og Moreux. Da Jeannine Corty and Raymond Moreaux giftede sig i 1955, modtog de en 4,5 hektar stor parcel af marken ”La Loge aux Moines” i bryllupsgave.

Det således familiesammenførte domaine tog fra 1979 navn efter sønnen Patrice. Patrice Moreaux nyder i dag sit otium på en vingård i Provence.

Tilbage i Les Loges (Pouilly-sur-Loire) fører Patrices sønner, Juilen og Arnaud, det stolte familiedomæne ambitiøst ind i fremtiden. Brødrene arbejder med inspiration i biodynamik. Det overordnet mål er, at forene højst mulig vinkvalitet med størst mulig bæredygtighed.

Patrice Moreux er for nyligt opdaget af internationale vinanmeldere, og har i løbet af de seneste par år høstet adskillige +90 ratings fra Wine Spectator og Wine Enthusiast! Husets beplantede areal udgør lidt over 30 hektar i Pouilly samt 6 hektar i Sancerre.

Læs mere

Passer godt til

Fisk

Hygge

Grøntsager

Skaldyr

Ost

Salat

1 fl. pr. stk. 199,95  DKK
6 fl. pr. stk. 149,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Flaskehalsen

Supervin.dk

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 8-12°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 13,5%
Indhold 75 cl.