Tilbage

Parusso Langhe Nebbiolo El Sartù 2021

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
219,95 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
159,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

Houlberg

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Supervin.dk

Bestil inden

8 timer 7 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Parusso Langhe Nebbiolo El Sartù 2021

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Nogle gang er der vildt meget vin at hente ved at gå efter en “Langhe”, når det kommer til Nebbiolodruen. Denne er et glimrende eksempel på stor kompleksitet i en vin til ret beskedne penge" - Mad & Monopolet

- "Marco's techniques are very unusual but smart..."

Ja, selv en af de mest ikoniske Barolo-magere, Podere Aldo Conterno, skamroser Marco Parussos innovative tilgang til sine fantastiske Nebbiolo-vine… Og så ved man, det er godt!

Marco laver sin sin sublime Langhe El Sartù på Nebbiolo-druer fra Barolo-topmarkerne Cru Mosconi og Cru Ornati i berømte Monforte d’Alba, mens han i kælderen forkæler vinen på dyre franske barriquefade.

Saftig som bare pokker og mere frugtbetonet end en Barolo… men kvalitetsmæssigt klart på samme høje niveau.

Vi tøver derfor et sekund med at hylde Parussos "baby-Barolo" blandt de vildeste køb, vi nogensinde har oplevet fra Piemonte. Prøv den selv!

Smagenote

Allerede i nærsen helt fabelagtig med parfumeret duft af roser, tørrede violer, skovbund, tranebær, jordbær og kirsebær, der i vanlig Parusso-stil krydres til perfektion med spændende strejf af læder, cedertræ, røg og ristede kaffebønner… Nebbiolo El Sartù lægger sig silkeblød på tungen, hvor frugten folder sig ud med uimodståelig stor saftighed, der i eftersmagen trumfes med mineralsk tjære og madvenlige tanniner. Kvaliteten matcher snildt Barolo, om end frugtcharmen her er endnu mere udtalt! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.      

Anmeldelser af Parusso Langhe Nebbiolo El Sartù 2021

93/100 Mad & Monopolet
"Nogle gang er der vildt meget vin at hente ved at gå efter en “Langhe”, når det kommer til Nebbiolodruen. Denne er et glimrende eksempel på stor kompleksitet i en vin til ret beskedne penge. I næsen har den duft af skovbund, svampe, tørrede blomster og modne kirsebær, som kommer frem efter lidt tid i glasset sammen med noter af espresso og eg. I munden er den fyldt med frugt, flotte tanniner og en fin mineralitet. Vinen vil helt sikkert blive endnu bedre med årene, men du kan roligt drikke den nu. 1 stk 219,95 – TILBUD v/ 6 fl. 159,95"

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Når vinmarkerne, der er allokeret til Barolo, er blevet så uopnåeligt dyre, må man tage sig ekstra godt af sine Langhe Nebbiolo-marker. Parusso har valgt den moderne tilgang med 10 måneder på franske barriques, og det mærkes tydeligt. Den har en krydret duft med fadnoter og tørrede blomster. I munden har den godt med frugtfylde og masser af krop, ungdommelige fadtanniner og bitter kaneltone i eftersmagen. En vin der har brug for nogle år på langs for at kunne vise sig fra sin bedste side."

91/100 Houlberg
"Dejlig lys aroma som en mini-Barolo med nogle af de samme kvaliteter. Der er tørt træ, læder, tobak, violer, rosenblade, blomster, lyse bær, ribs, hindbær, grønne jordbær og står skarp uden megen sødme ... bare ung, stram, frisk og oprejst. Smagen er også til den syrlige side ... virker lidt uforsonlig, rank, stram og har ikke helt samme delikate lethed som i tidligere årgange, men til gengæld vildt stramme tanniner, der bestemt er på et Barolo niveau og udtørrer munden totalt og ubarmhjertigt. Her har Parusso ikke gjort vinen blid ... stram, direkte og barnlig ung. 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 219,95 kr., mens prisen er 159,95 kr. ved køb af 6 flasker."

Nyd den til lyst kød, saftige steaks, lam, charcuteri, kraftige pastaretter, tapas, svamperisotto og diverse oste. Servér ved 16-18°C.

Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo, som Parusso håndplukker fra de sydvestvendte topmarker Cru Mosconi og Ornati, der ligger i den berømte Barolo-zone Monforte d’Alba. Forud for gæringen tørres drueklaserne nogle dage for at modne og blødgøre tanninforbindelserne i druer og stilke, hvoraf 50% inkluderes i vinifikationen.

Vinen spontangærer med terroirets egen gær på ståltank uden tilsætning af sulfitter. Herefter omstikkes den til 10 måneders modning på franske barriquefade, hvor vinen foldes i konkakt med de fine gærrester for at beskytte frugtens friskhed mod oxidation.  

Om Parusso

”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker

”Jeg lever kun én gang, og jeg giver alt, hvad jeg har!” Marco Parussos mission er at skabe ultimative Barolo-oplevelser, og med ratings op til 99 point er hans vine i årgang 2016 nået snublende nær det perfekte.

Vi finder vingården på en idyllisk bakketop i Monforte d’Alba, blot nogle få hundrede meter fra grænsen til Castiglione Falletto, hvor Marcos bedstefar Gaspare Parusso tilbage i 1901 købte familiens første parcel på Cru-marken Mariondino.

I årtier gik hele druehøsten til familie, venner og lokale kooperativer, men Gaspares søn Armando så verdenklassepotentialet og begyndte i starten af 1970-erne at opkøbe nye topmarker med henblik på produktion af Barolo i eget navn.

I 1986 kom den ønologuddannede Marco Parusso og søsteren Tiziana til, og siden har familien for alvor katapulteret sig frem i forreste geled af referenceproducenter. På lige fod med de helt tunge drenge som eksempelvis nabohuset Podere Aldo Conterno.

Familien råder i dag over 28 hektar vinmarker, hvoraf særligt Cru’erne Bussia og Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) er helliget Nebbiolo-druen. Alle marker dyrkes økologisk og zoneopdelt, så gødskning, beskæring og høsttidspunkt nøje kan tilpasses det enkelte mikroterroir.

Også i vinkælderen går Marco til ekstremer. Helt usædvanligt tørrer han sine håndplukkede drueklaser 5-7 dage i et ventileret rum efter høst. Denne opbevaring i kontakt med ilt danner blødere og mindre bitre tanninforbindelser i både druer og stilke, hvoraf op til 70% inkluderes i vinificeringen.    

Efter flere dages aromaudtræk ved lav temperatur varmer Marco gæringstanken op til 33°C i 2 døgn for at trække maksimal farve fra drueskallerne. Derfor er Parussos Barolo’er altid mørke i farven. Så følger spontangæringen ved 25°C på roterende gæringstanke, der øger kontakten og smagsudvekslingen mellem drueskallerne og den gærende most. Når alt sukkeret er gæret ud, hæves temperaturen igen for at drive den sidste tannin og smagspower ud af skallerne, der samlet set udblødes helt op til 50 dage. Endelig modner Parusso sine Barolo’er 18 mdr. på nye franske barriquefade med de fine gærrester, der giver tekstur, finesse samt en "buffer-effekt" mod oxidering, så vinene kan flaskes med minimal tilsætning af svovl. Resultatet af anstrengelserne taler for sig selv...

Årlig produktion: 130.000 flasker vin, som fordeler sig på mousserende Nebbiolo, Sauvignon Blanc-hvidvine, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo og syv forskellige Barolo-vine.

Passer godt til

Pizza

Tapas

Pasta

Svampe

Kalv

Gris

Grøntsager

Okse

Vildt

Fjerkræ

Lam

Ost

Årgang 2021
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret
Alkohol 13,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
219,95 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
159,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

Houlberg

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Supervin.dk

Bestil inden

8 timer 7 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter