Tilbage

Parusso Langhe Bianco 2019

Italien

Italien, Piemonte

12% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
129,95 DKK
6 fl. pr. stk.
119,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
90 Point James Suckling

Bestil inden

7 timer 40 min

og vi sender i dag!

Parusso Langhe Bianco 2019

Italien

Italien, Piemonte

12% alk.

75 cl

Liflig. Aromatisk. Dugfrisk. En dejlig norditaliensk Sauvignon Blanc fra ”Barolo-land”.

Parussos Langhe Bianco er det sprøde og uhøjtidelige modstykke til søstervinen Rovella, der hører til Italiens største fadlagrede hvidvine på Sauvignon Blanc-druen.

Piemonte er absolut andet end rødvin, hvilket kultproducenten Marco Parusso ubesværet demonstrerer med denne læskende og elegante Langhe Bianco. Salute!

Nyd den som aperitif – eller til friske serveringer med fisk og skaldyr, sushi, salater, antipasti og cremede oste. Servér ved 8-10°C

1 fl. pr. stk.
129,95 DKK
6 fl. pr. stk.
119,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
90 Point James Suckling

Bestil inden

7 timer 40 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Parusso Langhe Bianco 2019

90 Point

James Suckling

(årg. 2018)
Tangy and fruity with sliced apples and peaches. Medium body. Flavorful finish.

90 Point(tidligere årgang)

James Suckling


Tangy and fruity with sliced apples and peaches. Medium body. Flavorful finish.

Hvordan smager Parusso Langhe Bianco 2019?

Krystalklar i glasset med friske grønne nuancer. Næsen er frisk og aromatisk med ungdommelig duft af hyldeblomst, friskskårne æbler, grapefrugt, flintesten, mirabelle, solbærbusk og nælder - samt diskrete tropiske undertoner af melon, fersken og honning. I munden sprød og aromatisk med en let saltet, læskende friskhed. Essensen af altid sommerlig Sauvignon Blanc-charme! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.

Om Parusso

”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker 

Jeg lever kun én gang, og jeg giver alt, hvad jeg har!” Marco Parussos mission er at skabe ultimative Barolo-oplevelser, og med ratings op til 99 point er hans vine i årgang 2016 nået snublende nær det perfekte.

Vi finder vingården på en idyllisk bakketop i Monforte d’Alba, blot nogle få hundrede meter fra grænsen til Castiglione Falletto, hvor Marcos bedstefar Gaspare Parusso tilbage i 1901 købte familiens første parcel på Cru-marken Mariondino.

I årtier gik hele druehøsten til familie, venner og lokale kooperativer, men Gaspares søn Armando så verdenklassepotentialet og begyndte i starten af 1970-erne at opkøbe nye topmarker med henblik på produktion af Barolo i eget navn.

I 1986 kom den ønologuddannede Marco Parusso og søsteren Tiziana til, og siden har familien for alvor katapulteret sig frem i forreste geled af referenceproducenter. På lige fod med de helt tunge drenge som eksempelvis nabohuset Podere Aldo Conterno.

Familien råder i dag over 28 hektar vinmarker, hvoraf særligt Cru’erne Bussia og Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) er helliget Nebbiolo-druen. Alle marker dyrkes økologisk og zoneopdelt, så gødskning, beskæring og høsttidspunkt nøje kan tilpasses det enkelte mikroterroir.

Også i vinkælderen går Marco til ekstremer. Helt usædvanligt tørrer han sine håndplukkede drueklaser 5-7 dage i et ventileret rum efter høst. Denne opbevaring i kontakt med ilt danner blødere og mindre bitre tanninforbindelser i både druer og stilke, hvoraf op til 70% inkluderes i vinificeringen.     

Efter flere dages aromaudtræk ved lav temperatur varmer Marco gæringstanken op til 33°C i 2 døgn for at trække maksimal farve fra drueskallerne. Derfor er Parussos Barolo’er altid mørke i farven. Så følger spontangæringen ved 25°C på roterende gæringstanke, der øger kontakten og smagsudvekslingen mellem drueskallerne og den gærende most. Når alt sukkeret er gæret ud, hæves temperaturen igen for at drive den sidste tannin og smagspower ud af skallerne, der samlet set udblødes helt op til 50 dage. Endelig modner Parusso sine Barolo’er 18 mdr. på nye franske barriquefade med de fine gærrester, der giver tekstur, finesse samt en "buffer-effekt" mod oxidering, så vinene kan flaskes med minimal tilsætning af svovl. Resultatet af anstrengelserne taler for sig selv... 

Årlig produktion: 130.000 flasker vin, som fordeler sig på mousserende Nebbiolo, Sauvignon Blanc-hvidvine, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo og syv forskellige Barolo-vine. 

Vindata

Vinen kommer fra

Producent

Årgang

2019

Indhold

75 cl

Alkohol-%

12 %

Servering

8-10 °C

Gemmepotentiale

3-4 år fra høståret

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse
Lignende produkter