



Rodriguez & Sanzo Palo Norte Rueda 2020
“Palo Norte is the first “palo cortado” from Rueda. Similar to the famous category from Sherry but in Rueda, it means more fruit and freshness than Sherry Style… We have included a small part of a 100 year old wine that we found in a cave of my family. This cave was closed and when we opened it last year to recover and use, when we found 5 barrels of with wine…. We know that the wine inside is minimum 100 years old, maybe more, because my grandfather bought this house with the cave….this old wine offers an extra intensity in aromas and complexity in the blend. – Javier Rodriguez, ejer og vinmager.
En kælderskat som selv Indiana Jones ville være gået på jagt efter… Et ubegribeligt mesterværk, der med 97 points og en titel som ”white wine discovery of the year” skriver sig ind blandt de mest spændende og højest bedømte spanske hvidvine hos Tim Atkin nogensinde. En vinanmelder, der igennem næsten 40 år har haft Spanien som sit speciale – når han roser en vin i sådan en grad, så lytter man.
Vi er i det spanske hvidvinsmekka, Rueda, hvor man har gjort sig berømte på læskende, citrusfriske og aromatiske tapas-hvidvine på Verdejo-druen. Glemt alt, hvad du kender fra Rueda, for det her en one-of-a-kind vin, som ikke findes lige. Ja, faktisk er det den første såkaldte ”Palo Cortado” fra Rueda. Navnet låner Javier fra de kendte Sherry-vine, der er skabt under flot-svampen, men her i en langt mere frugtig udgave.
Skæbnen ville, at da Javier var i gang med at lave sin anden vin ”Bajo Velo” (under flor) som også sælges her hos Supervin var der nogle af fadene, hvor flor-svampen sank ned i mosten og derved begyndte en oxidativ modningsproces. Den lod Javier gå sin egen vej og han besluttede at lade vinen modne i yderligere 2 år inden, at han valgte at flaske vinen. Som om, det ikke var kompleksitet nok i sig selv, får vinen også inkorporeret den minimum 100 år gamle hvidvin som Javier og familien rekvirerede fra husets egne kældre. Aldrig har betegnelsen kælderskat været mere passende!
Er du på udkig efter en af de mest unikke vinoplevelser markedet har at tilbyde, så er ”Palo Norte et must-buy. Der findes kun 2.300 voksforseglede flasker og vi har skaffet få kasser fra Javier som tak for vores mangeårige samarbejde!
Nyd den solo som det vildeste meditationsglas eller servér topvinen til tapas, fisk og skaldyr, fjerkræ, sushi, lyst kød og modne oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Rodriguez & Sanzo Palo Norte Rueda 2020?
”Palo Norte” fylder glasset med en vanvittigt smuk gylden farve, der er opnået gennem den oxidative modningsprocess. Næsen placerer sig i det mundvandsdrivende lækre midtpunkt mellem ædel ”Vin Jaune” fra Jura og Jerez Sherry, hvor der kombineres noter af kamilleblomst, nyslynget honning, vaniljestang, ferskenkompot, pære, citronskal, mango og kvædemarmelade, der får yderligere følge af saltede mandler og nybagte croissanter fra den langstrakte fadmodning. Vinen lander cremet og smørblød i munden med en smagskompleksitet vi sjældent har oplevet mage… Det her er Verdejo-power på et nyt niveau! Tropiske frugter og en elektrisk citrusmineralitet blander sig med dybe fadnoter og sherry-kendte strejf af tørrede frugter og brunet smør, der til sammen smelter sammen i en unik sanseoplevelse, der varer ved i flere minutter efter hver mundfuld. Palo Norte er en milepæl Verdejo-druens formåen og sætter Rueda-regionen i et helt nyt lys efter denne vins frigivelse. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rodriguez & Sanzo Palo Norte Rueda 2020 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener