
Oreno 2018, Tenuta Sette Ponti
Anmeldelserne er vildere end nogensinde, men på utrolig vis er supertoscaneren Oreno stadig en af Italiens mest oversete topvine... Oreno 2018 er kort sagt fabelagtig!
Målt i ren kvalitet giver den kendisser som Ornellaia, Sassicaia og de førende Cru Classé’er i Bordeaux kam til deres hår, og tager du prisforskellen med i betragtning, er Oreno stort set uden konkurrence som Italiens førende bordeauxblend. Hyldet som en delt Nr. 3 i Falstaffs smagning af ikoniske Supertoscanere...
Nyd den til saftige steaks, lammekød, kraftige pastaretter, svampe, simremad og modne oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Oreno 2018, Tenuta Sette Ponti?
Dyb mørkrød farve med lilla skær i glasset. Mørke solbær, modne blommer og natsorte kirsebær viser sig i glasset - ja, næsten allehånde bær i skøn forening. Dansende balsamiske strejf sammen med urter toner frem, inden de afløses af velpåsmurt fadkrydderi som tobak og cedertræ. Lidt støvet peber anes, inden oplevelsen slutter legende elegant, men samtidig med fuld power på. En ekstraordinær vinoplevelse for fuld udblæsning, der byder på uendeligt mange lag. Klassisk Bordeaux bløder op under toscansk solskin. Kæmpestor vin! Drik nu eller gem 15+år fra høståret.
Oreno 2018, Tenuta Sette Ponti passer godt til...
Om Tenuta Sette Ponti

Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener