
Mustiguillo Mestizaje Tinto 2018
Er du vild med vinene fra Sydrhône? Og frisk på et lille spansk twist?
Så må og skal du opleve denne middelhavsperle fra Bodegas Mustiguillo, som er det førende vinhus i Valencia-regionen.
Mestizaje er den mest populære rødvin fra Mustiguillo, hvis topanmeldte vine skænkes på mange michelinrestauranter verden over. H er finder du Rhône-druerne Grenache og Syrah i særdeles stimulerende selskab med den østspanske specialitet Bobal.
Resultatet er en smooth, bærsaftig og diskret fadkrydret lækkerbisken, der vil feje benene væk under alle med hang til blød Rhône. Certificeret økologisk og veganervenlig - salud!
Nyd den til steaks, tapas, lyst kød, svampe og cremede oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Mustiguillo Mestizaje Tinto 2018?
Indbydende kirsebærrød med violette nuancer... Næsen er herlig aromatisk med sitrende charmeduft af røde og sorte skovbær, mineralske nuancer, sort peber, urter samt krydrede strejf af chokolade og vanilje fra fadlagringen. I munden blød og saftig med spandevis af skovjordbær, blåbær, blommer og sorte kirsebær, der slutter let krydret og forrygende mineralsk med behageligt strammende tanniner. Lækker, lækker rødvin! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Mustiguillo Mestizaje Tinto 2018 passer godt til...
Om Bodegas Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage