
Mustiguillo Mestizaje Blanco 2022 ØKO
Topanmeldt årgang efter årgang og nærmest konstant udsolgt… Nu gælder det 2022!
1er Cru Chablis på spansk? Fyldige noter af tropisk frugt og honningfylde. Vi er allerede godt på vej mod verdensklassen…
Det er intet under, at økologiske Mestizaje Blanco serveres på flere af Spaniens toprestauranter og får op til 96 point! For Mestizaje fortjener at blive nydt sammen med de bedste råvarer...
Den østspanske hvidvinsdrue Merseguera introduceres her med manér. Druerne høstes fra mere end 30 år gamle vinstokke, der plantes i et kuperet terræn. Det høje kalkindhold i den lille enkeltmark Finca Calvestra skaber sammen med køligheden 900 meter oppe i højderne et unikt udtryk af mineralsk finesse i den raffinerede gourmetvin.
Friskheden fra Merseguera. Fersken, honning og lavendelblomst fra Viognier (kendt fra Rhône-dalens Condrieu). Melon fra Malvasia. Opskriften på en hyper-elegant hvidvinsoplevelse.
Winemaker Toni Sarrión har virkelig præsteret sit ypperste her – endnu engang!
Nyd den som aperitif eller til delikate serveringer med fisk og skaldyr, sushi, lette asiatiske serveringer, tapas, fjerkræ, salater og milde oste. Server ved 10-12°C.
Hvordan smager Mustiguillo Mestizaje Blanco 2022 ØKO?
Mestizaje Blanco 2022 præsenterer sig elegant citrusgul… Fra glasset strømmer en koncentreret aromatisk velduft af lavendel, pærer, ferskner og honningmelon og mandarin, der giver plads til saltet mineralitet og spændende terroirtypiske træk af våd kalksten… På tungen blød og burgundisk cremet med transparente, delikate og smukke frugtnuancer, der tillader terroirets mineralske nuancer at lege med i smagsbilledet. Lang og nuanceret afslutning, hvor længslen efter et glas mere er nærmest uimodståelig. Mustiguillos mest mesterlige Mestizaje? Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.
Mustiguillo Mestizaje Blanco 2022 ØKO passer godt til...
Om Bodegas Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener