Tilbage

Spanien

Mustiguillo MESTIS Vino de Pago El Terrerazo 2016

1 fl. pr. stk.
179,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

91 Point

Robert Parker

90 Point

Decanter

90 Point

Guia Peñin

Bestil inden

10 timer 1 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Mustiguillo MESTIS Vino de Pago El Terrerazo 2016

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

5000 flasker skulle sejles fra Spanien til Quebecs vinmonopol i Canada, men så kom coronakrisen - og canadierne sprang fra. I en lynhurtig manøvre har vi sikret os partiet.

MESTIS er en Limited Edition af Mustiguillos økologiske signaturvin, Mestizaje:

“This wine is registered and listed in the SA Quebec monopoly“
- Alfonso Martinez, Mustiguillo

Spansk terroirvin i topklasse fra El Terrerazo… Ét af kun 14 spanske Vino de Pagos med så extraordinær vinkvalitet, at terroiret er belønnet med sin helt egen appellation!

”91 points. Very good quality for the price asked” - Robert Parker
“90 points. Very tasty” – Decanter
”I really like the character of this vintage. We think it was better than 2018” - Alfonso

Smagenote

Mestis 2016 præsenterer sig smuk kirsebærrød med mørk kerne… Fra glasset stiger en vidunderlig duftsymfoni af knuste violer, mørk kirsebærsaft, frisk granatæblejuice, skovbær, mineralske spidsfindigheder, sort peber og middelhavsurter, der leder videre til krydrede strejf af chokolade og vanilje fra fadlagringen... I munden blød, saftig og særdeles velsmagende med frisk, kalket mineralitet og spandevis af røde og mørke bær. Let peberkrydret finish med behageligt strammende tanniner. Klassevin! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.

Anmeldelser af Mustiguillo MESTIS Vino de Pago El Terrerazo 2016

91/100 Robert Parker
”…a fresher year, contributed to a fresher wine—juicy and tasty—with a mixture of red and black fruit and a chalky sensation in the palate. It finishes long and tasty. Very good quality for the price asked. “

90/100 Decanter
”Black fruits and violet nose. Well balanced palate with refreshing acidity and handsome herb, plum, coffee and cherry flavours. Very tasty.”

90/100 Guía Peñin

Nyd den til steaks fra pande og grill, tapas, lyst kød, paella, pastaretter og karakterfulde oste. Server ved 16-18°C   

Vinen, der serveres på adskilllige er fremstillet på et genialt Rhône-møder-Valencia-blend af 72% Bobal, 17% Grenache og 11% Syrah. De økologisk dyrkede druer hånselekteres fra det kuperede terroir Pago El Terrerazo, der ligger i 800 meters højde og er velsignet med veldrænede kalkstensmarker. For at holde kvaliteten i top dyrkes økologisk og uden kunstvanding.

Hver druesort og hver parcel vinificeres separat, så winemaker Antonio Sarrión får optimale forudsætninger for at sammenstikke det endelige blend. Før gæringen koldmacereres druerne i 3 døgn ved 8-10°C, hvilket føjer ekstra farve og frugt til den færdige vin. Vinens terroirpræg fremmes ved spontangæring med markens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Gæringen på ståltanke og egetræskar strækker sig over 11-13 dage med frugtbevarende temperaturstyring, mens overpumpninger og manuelle ”punch downs” sikrer skånsomt udtræk af frugt og tannin fra drueskallerne. Efter gæringen trækker vinene yderligere karakter fra drueskallerne i 5-8 dage, inden vinen omstikkes til 10 måneders lagring på et mix af ståltanke og 500 liters franske egetræsfade.

Om Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.

Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa). 

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Fjerkræ

Ost

Aperitif

Tapas

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2016
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
179,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

91 Point

Robert Parker

90 Point

Decanter

90 Point

Guia Peñin

Bestil inden

10 timer 1 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter