Tilbage

Spanien

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2016

1 fl. pr. stk.
339,95DKK
6 fl. pr. stk.
279,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Verema

94 Point

Guia Peñin

92 Point

Robert Parker

92 Point

Falstaff

18 / 20 Point

Vinum

⭐ 4,1

Vivino

Bestil inden

4 timer 33 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2016

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

Et unikt restparti!

Tidligere kåret som Spaniens bedste rødvin i Decanter...  Nu kan du opleve økologiske Finca Terrerazo i 6 år gammel, kældermodnet topform!  

For kort tid siden kontakter den spanske kultvinsproducent Mustiguillo os med et parti topanmeldt Finca Terrerazo 2016, der (som bagetiketten endnu viser) oprindeligt var øremærket USA. Grundet corona-nedlukningen forlod flaskerrne dog aldrig Spanien, og nu har den amerikanske importør ønsket en nyere årgang i stedet. Vores held!

Efter næsten 6 års udvikling er Valencias vildeste vin for alvor klar til kamp mod de store rivaler fra Ribera del Duero.

Anmeldelser af Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2016

95/100 Verema

94/100 Guïa Peñin
”Colour: intense cherry, violet edge. Nose: balanced, expressive, spicy, black fruit, wild herbs. Palate: structured, balanced, round.”

92/100 Robert Parker
”2016 was a cool vintage that delivered wines with great acidity, a low-yielding year with a dry and healthy harvest. ...It has dark berry aromas, spices and a touch of smoke and ash, a little in the old style”

92/100 Falstaff
”Inviting fruity and spicy bouquet with notes of blackberries, dried plums and blueberries. In addition, fine toasted notes. Juicy start on the palate, velvety impression, fine tannins, some tobacco and laurel, berry compote, long finish.”

18 / 20 Vinum
“Subtle, light vegetal nose, some green fruit and herbal notes, some juniper, first ripe red berries on an elegant nose. Juicy as well as racy and tight style, elegant and very dense, straightforward, yet complex. Demanding and anything but simple, pure and straightforward. Has class: Freshness, minerality, structure and fruit are in balance. Time and potential.”

Nyd den til lam, saftige steaks, barbeque, simremad, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Server ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på 100% Bobal, som håndhøstes fra op til 75 år gamle, økologisk dyrkede og fritstående buskvine i El Terrerazo. Det kuperede og kalkholdige terroir ligger i 800 meters højde, hvor solen er ekstra intens og frugtfremmende, mens de kølige nætter giver druer og vin med frisk mineralsk balance i behold. Kunstvanding er bandlyst.

Hver enkelt lille parcel høstes og vinificeres separat. De afstilkede druer dobbeltsorteres, mens vinens terroirpræg understøttes spontangæring med markens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Vinen gærer på åbne trækar i 8-10 dage, mens manuelle ”punch downs” sørger for skånsomt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring lader Toni Sarrión drueskallerne udbløde i yderligere 10-12 dage for ekstra struktur og smagsdybde. 30% af vinen modner 14 måneder på 225 og 500 liter franske egetræsfade, mens de resterende 70% ligger på smagsneutrale og frugtbevarende fade i størrelsen 3500 til 5000 liter.

Om Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.

Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Lam

Ost

Tapas

Svampe

Drue Bobal
Årgang 2016
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
339,95DKK
6 fl. pr. stk.
279,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Verema

94 Point

Guia Peñin

92 Point

Robert Parker

92 Point

Falstaff

18 / 20 Point

Vinum

⭐ 4,1

Vivino

Bestil inden

4 timer 33 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter