Tilbage

Økologisk

Mustiguillo Finca Calvestra Merseguera 2020

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
229,95 DKK
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Mad og Monopolet
93 Point Guia Peñin
92 Point Robert Parker
⭐ 4,2 - bedste årgang! Vivino

Bestil inden

1 timer 47 min

og vi sender i dag!

Økologisk

Mustiguillo Finca Calvestra Merseguera 2020

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

"94 point. Mit gæt var Bourgogne... fra øverste hylde" - Mad og Monopolet

Ja, Mad & Monopolet elsker økologiske Finca Calvestra.

Nu brager 2020 igennem som hidtil bedst bedømte årgang af den spanske kulthvidvin! Selv winemaker Toni Sarrión, manden bag Spaniens bedste rødvin i Decanter, må trodse sin beskedenhed og indrømme:

"nok verdens bedste hvidvin på Merseguera-druen!"

Merseguera - øøh hvad? Stort set ingen udenfor Spanien kendte til druen, før Toni serverede den for Robert Parker... Kort efter blev Merseguera-hvidvinene skænket på verdens fineste Michelin-restauranter. Det var steder som El Bulli, Celler de Can Roca, The Dorcester og Fat Duck.

Mustiguillos mineralske og elegant fadkrydrede bourgognedræber kommer fra op til 100 år gamle, økologiske buskvine i 940 meter høj kalksten. Vi taler altså stor terroirvin - og et klokkeklart kup for alle fans af hvid bourgogne...!

Nyd den til delikate retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, sushi, lette tapas, salater og cremede oste. Server ved 10-12°C

1 fl. pr. stk.
229,95 DKK
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Mad og Monopolet
93 Point Guia Peñin
92 Point Robert Parker
⭐ 4,2 - bedste årgang! Vivino

Bestil inden

1 timer 47 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Mustiguillo Finca Calvestra Merseguera 2020

94 Point

Mad og Monopolet

Jeg smagte denne vin blindt og var meget forvirret over både land og drue - mit gæt var Bourgogne og Chardonnay fra øverste hylde, men nej - den er lavet på druen Merseguera fra Spanien. I næsen har den duft af citrus, pære, stikkelsbær, appelsinskal og ananas. I munden er den cremet, fyldig, har god mineralitet og god syre, som skaber en flot fuldendt vin.

93 Point

Guia Peñin

Colour: bright straw. Aroma: medium intensity, white fruit, dried flowers, balanced. Palate: easy to drink, good acidity, balanced, fine bitterness, spicy, elegant.

92 Point

Robert Parker

The white 2020 Finca Calvestra was produced with Merseguera grapes planted at 920 meters in altitude and fermented in 225- and 500-liter acacia wood barrels, where it matured with fine lees for 11 months. It has 14% alcohol, a low pH of 3.19 and 6.2 grams of acidity. As I've seen when comparing some 2020s with 2019s, this feels more primary and round, more powerful and a little riper with some balsamic notes and a bitter twist in the finish. 12,650 bottles were filled in November 2021.

⭐ 4,2 - bedste årgang!

Vivino

Hvordan smager Mustiguillo Finca Calvestra Merseguera 2020?

Krystalklar i glasset med et sitrerende citrongrønt skær... Næsen lokker med frisk og fascinerende duft af frysetørret kamilleblomst, saltet grapefrugt, grillet citron, pære, stikkelsbær, hvid fersken, kalkstøv, grøn te, bivoks, menthol, hø, fennikelfrø og crème brûlée… I munden blød og cremet med flot volumen og pirrende urter og mineralitet. Der er klare mindelser til hvid bourgogne, og til hvid bordeaux Cru Classé, mens distinkte mentol- og fennikelnoter peger i retningen af hvidvinens ophav i middelhavsregionen. Lang og delikat finish med grøn æblesyre og sublime salt-mineralske spidsfindigheder, der forårsager begyndende tåredannelse i øjenkrogen - og straks animerer til endnu en slurk… 100% Vidundervin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.

Mustiguillo Finca Calvestra Merseguera 2020 passer godt til...

Om Bodegas Mustiguillo

image

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

Vindata

Vinen kommer fra

Årgang

2020

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

10-12°C

Gemmepotentiale

+10 år fra høståret

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse
Mest populære lige nu