Masca del Tacco Li Filitti Primitivo di Manduria Riserva 2020
Masca del Tacco Li Filitti Primitivo di Manduria Riserva 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
98 point – 6 år i træk... Og hele 4,2 stjerner fra op mod 7.000 Vivino-brugere!
Når Primitivo er stort, er det RIGTIG STORT. De allerbedste kommer fra området Manduria og er i Riserva-kvalitet. Li Filitti er tilmed en af topvinene fra Masca del Tacco, der lægger navn til Italiens bedste Primitivo.
Efter måneders ventetid kan fans nu endelig opleve den populære Primitivo i den flotte nye årgang 2020!
Vi taler ekstra fyldig Primitivo med ægte Manduria-power, unikt terroirpræg og uimodståeligt lækre luksuskrydderier fra den ekstra lange lagring på fad og flaske…. 24 måneder!
Er du vild med Primitivo, Amarone og Ripasso fra Valpolicella? Så er Li Filitti din ultimative powervin & prisbasker… Glæd dig!
Smagenote
Ved ophældningen sejler Li Filitti fed, cremet og dramatisk mørkfarvet rundt i glasset... Næsen nærmest bombarderer dig med lækre, intense aromaer af brombær, blåbær, skovbær og blommemarmelade med lækre fadkrydderier... En kraftig og fyldig vin på tungen, hvor den intense frugt dominerer og det herligt krydrede fadpræg løfter eftersmagen op i international topklasse. Bløde og venlige tanniner runder lækkert af. Gigantisk syditaliensk Primitivo....wauw! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Masca del Tacco Li Filitti Primitivo di Manduria Riserva
98 point - Best Italian Wines Annuario (årg. 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014)
Gold Medal Winner - Berliner Wein Trophy
4,2 stjerner Vivino (6918 bedømmelser, set over alle årgange. 11/03/24)
Nyd den til grillmad, lam, and, flæskesteg, oksekød, vildt, eksotisk krydrede kødretter samt modne oste. Server ved 16-18°C.
Li Filitti 2020 er fremstillet på 100% Primitivo (Zinfandel), fra fritvoksende ”buskvine” i Apuliens Manduria-distrikt. Vinen modner hele 24 måneder, heraf minimum 9 mdr. på store og mellemstore egetræsfade.
Om Masca del Tacco
Familiefirmaet Masca del Tacco er storleverandør af flere af danskernes favoritvine. Den ultrapopulære Lu’Li i blød og generøs Amarone-stil er en af dem, men huset laver både hvidvin og rødvin i det solkyssede Apulien i den lillebitte by Erchie med blot 9000 indbyggere, som er særligt kendt for deres vine på Primitivo-druen, der dyrkes i stor stil her og nærmest er blevet regionens kendemærke. Vinene fra Masca del Tacco rangerer næsten altid højt på den almindelige forbrugers ønskeliste.
I 2010 købte Felice Mergé, den nuværende ejer, efter at have søgt vejledning hos sin far Armando, en bygning, som længe gik under det lange navn Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie. Han døbte bygningen det mere mundrette Masca del Tacco, udskiftede og moderniserede produktionsudstyret og skiftede fokus henimod innovation, men uden at kaste traditionen helt bort. Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie eller det nuværende Masca del Tacco blev dermed genindsat i sin fortidige glans. Senere blev markerne udvidet og vinhusets besiddelser omfatter nu også vinmarker i Veglie og Torricella
Masca del Tacco er kendt for at producere venlige, letdrikkelige vine til den kraftige side (for rødvinenes vedkommende), men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Felice Mergé valgte byen Erchie som centrum for vinproduktionen af kærlighed til området, kulturen og naturen – og det mærkes i vinene, der er en tro afspejling af Apuliens bedste sider. 200 hektar er det blevet til, og med rødvinenes voksende popularitet er det ikke utænkeligt, at de snart bliver til flere.