



Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Rosso 2023
Længe udsolgt kæmpehit… Nu kan vi igen levere populære Hostaria fra et af DK’s mest populære vinhuse!
Alle der har du haft enten Lu’Li eller Piano Chiuso (Italiens officielt bedste Primitivo!) i glasset ved, at Masca del Tacco giver garanti for rødvinsoplevelser i syditaliensk topklasse.
Med Edizione Hostaria 2023 er samme Masca del Tacco på banen med Apuliens nok bedste rødvinskøb! Og kan fans af Amarone, Ripasso samt syditalienske rødvine på Primitivo-druen kan godt glæde sig...
Forvent masser af blød frugtpower og søde krydderier i smagen, der passer perfekt til en lang række af populære retter... fra pizza og pasta til BBQ og steaks.
Edizione Hostaria 2023 er et tæskelækkert blend af topdruerne Negroamaro, Primitivo, Sangiovese og Merlot, som sammen med søde egetræskrydderier løfter smagsoplevelsen til et flot niveau.
Nyd den som en perfekt hyggevin eller til BBQ, flæskesteg, and, danske retter med surt og sødt, pasta, pizza, tapas og ostebord. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Rosso 2023?
I glasset imponerende mørk kirsebærrød med lilla kant… Næsen oser af syditaliensk frugtcharme med koncentreret duft af tørrede violer, sort peber, solmodne blommer, brombær og svesker, der følges lækkert på vej af vanilje, engelsk lakrids og chokolade fra egetræsmodningen… Lækker smooth og bamseblød på tungen hvor den perfekt krydrede powerfrugt går hånd i hånd med en uimodståelig saftighed. Venlige tanniner, søde rosinstrejf samt luksuriøse egetræskrydderier runder den lange eftersmag flot af. En herlig syditaliensk charmetrold! Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Rosso 2023 passer godt til...
Hvordan er Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Rosso 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet primært på Negroamaro-druen. Edizione Hostaria 2023 får yderligere kompleksitet fra druerne Primitivo, Merlot og Sangiovese. Alle vindruer selekteres fra rustrøde apuliske topmarker med jernholdig kalk, og i vineriet behandles hver enkelt druesort separat før det endelige blend. Den frugtbevarende modning på ståltank fuldendes med et touch af egetræsmodning.
Om Masca del Tacco

Du kender sikkert Lu’Li og Piano Chiuso? Masca del Tacco er det apuliske vinhus bag flere af vores bedst sælgende italienske rødvine!
Det alt om niveauet hos Masca del Tacco, at foreningen af italienske sommelierer kårer husets enkeltmarks-flagskib Piano Chiuso som støvlelandets bedste Primitivo og en af Italiens 10 bedste vine i konkurrence med topnavne som Gaja, Giacomo Conterno, Dal Forno, Masseto, Ornellaia!
Og det siger alt om den unikke value-for-money, når Masca del Taccos 21 vine i gennemsnit høster imponerende 4,2 stjerner på Vivino. Uhørt højt i forhold til priserne!
Familieejede Masca del Tacco lægger navn til flere af danskernes absolutte favoritvine. Først og fremmest Lu’Li i den bløde og generøse Amarone-stil. Samme Lu’Li kan nu opleves som hvidvin og ikke mindst som ”Limited Edition” Primitivo med imponerende 17,5 % alkohol.
Vinhuset holder til i det solkyssede Apulien i den lillebitte by Erchie med blot 9000 indbyggere. I 2010 købte Felice Mergé, den nuværende ejer, efter at have søgt vejledning hos sin far Armando, en bygning, som længe gik under det lange navn Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie. Felice omdøbte bygningen til det mere mundrette Masca del Tacco, udskiftede og moderniserede produktionsudstyret og skiftede fokus henimod innovation, men uden at kaste traditionen helt bort.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold





















