
Markus Huber Sankt Laurent Ried Hochschopf 2018
Den østrigske druesort Sankt Laurent er beslægtet med Pinot Noir - og rent smagsmæssigt ligger Hubers forrygende rødvin et meget spændende mellem netop Pinot Noir og den kraftigere Syrah.
Glæd dig til en hyper-elegant terroirvin fra enkeltmarken ”Hochschopf”, der er beliggende i 300 meters højde med smuk udsigt over den mægtige Donauflod. Her er jordbunden (som mange andre af verdens fineste terroirs) domineret af kalksten, som blev aflejret af Traisenfloden for 15 mio år siden.
En eminent rødvin i ren og elegant ”cool climate”-stil - fra Østrigs Bedste Winemaker 2015 (Falstaff)
Nyd den til saftigt oksekød, fuglevildt, gris, charcuteri, pasta samt cremede oste. Servér ved 15-17°C
Markus Huber – Falstaff Winemaker of the Year 2015...
På få år har den unge og ambitiøse Markus Huber forvandlet sin families 5 ha med traditionel Heuriger-udskænkning til en internationalt anerkendt topproducent med 70% eksport fra mere end 50 ha.
Fokus er bevaret på Grüner Veltliner, Riesling og Zweigelt, men kvalitetsbevidstheden fra mark til vineri er skærpet så ekstremt, at ”vidunderbarnet” Markus Huber i 2015 kunne lade sig hylde som ”Falstaff Winemaker of the Year”.
Hubers vine hyldes verden over som sortstypiske og glasklare med elegant mineralsk syre.
Hvordan smager Markus Huber Sankt Laurent Ried Hochschopf 2018?
Elegant kirsebærrød med violette nuancer... Næsen er nærmest en frugteksplosion af friske kirsebær, brombær og solbær. Hints af viol, peber, kaffe, urter og krydderier. I munden er vinen frugtdomineret og herlig forfriskende. Lang og læskende eftersmag med behageligt tanninbid. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Markus Huber Sankt Laurent Ried Hochschopf 2018 passer godt til...
Om Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så skete det omsider. Markus Huber høster sin første perfekte 100-point-anmeldelse i årgang 2023. Den ultimative hæder tilfader Riesling-flagskibet fra enkeltmarken ”Ried Berg”, som desuden skriver sig ind i historiebøgerne som den første 100-point-vin nogensinde fra regionen Traisental.
Grüner Veltliner mestrer han absolut også... 99 point fra James Suckling giver en delt førsteplads som 2023's bedste anmeldte Grüner Veltliner, og tages prisen med i betragtning, sidder Markus Huber alene øverst på tronen…
Med sine udpræget kalkholdige skråninger i ly af vestenvinden minder Traisentals vinlandskab en del om Bourgognes… Og kan man godtage denne præmis, så ligger det lige til højrebenet at ligne Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” og ”Alte Setzen” med burgundiske Grand Crus!
Apropos højreben, så drømte den unge Markus om en karriere som fodboldspiller. I dag har han for længst nået Champions League, omend grønsværen er skiftet ud med Grüner Veltliner og Riesling.
Siden Markus overtog sine forældres 5 hektar i 1999, har han sammen med sin lillebror modernisereret vineriet og udvidet markarealet til tidobbelt størrelse. At kvaliteten ikke bare er fulgt med, men faktisk forbedret år for år, er om muligt en endnu større bedrift.
Det siger lidt om niveauet, at 70% af Markus Hubers vine eksporteres til vinspecialister og toprestauranter over hele verden, og at vinene fra den seneste frigivne årgang scorer helt op til 97 point hos James Suckling.
Oplagt er det at fremhæve Hubers enkeltmarksvine fra Berg, Alte Setzen og Obere Steigen, men glemmes må ikke vinserien ”Terrassen”, der byder på Østrigs nok allerbedste Riesling og Grüner Veltliner til prisen.
Ingen formår som ”vidunderbarnet” Huber at udtrykke Traisentals unikke terroir gennem krystalklare og sortstypiske hvidvine med elegant mineralsk syre. Finesse, finesse, finesse…
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage