
Markowitsch Ried Rosenberg 2020
Pas på Pomerol… Markowitsch Ried Rosenberg er tilbage med 97 points i storårgangen 2020.
Gerhard Markowitschs vine har aldrig været bedre og han er senest blevet hædret med sin første 100 points rating nogensinde. Her forener han Pomerols finesse med Zweigelt-druens læskende kvaliteter vinen fra enkeltmarken Ried Rosenberg.
Ried Rosenberg har navn efter de vilde roser, der pryder den grusholdige enkeltmark og nyder Østrigs højeste klassifikation ”Erste Lage”. En vin i indiskutabel verdensklasse og en værdig konkurrent til Pomerol og St. Èmilion Grand Cru Classé. I glasset venter dig en overdådighed af frugt og elegance samt dyb smagskompleksitet fra hele 18 måneders luksus-fadlagring.
”Østrigs bedste vinmager” med et nyt mesterværk fra en årgang 2020 som han selv kalder for ”Outstanding”!
Anbefales til oksekød, and, vildt, kalv, simreretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Hvordan smager Markowitsch Ried Rosenberg 2020?
Ried Rosenberg 2020 pryder glasset med en tæt og dyb kirsebærrød farve. Luksuriøs og kompleks næse med saftspændte solbær, kirsebær og blommer, der elegant kombineres med violer og roser i den forføreriske duft. Under de florale noter og modne frugtnuancer gemmer sig cedertræ, tobak, chokolade, nellike, blyantspids, lakrids og kaffebønner fra den lange fadlagring. I munden lander vinen med stor Pomerol-power og silkebløde tanniner. Den velkrydrede bærfrugt fortsætter i smagen, der afsluttes af en forfriskende mineralitet og et let urtet touch. Mageløs østriger og seriøs Bordeaux-udfordrer! Drik nu eller gem +10 år fra høståret.
Markowitsch Ried Rosenberg 2020 passer godt til...
Hvordan er Markowitsch Ried Rosenberg 2020 fremstillet?
Rosenberg 2020 er fremstillet på 55 % Zweigelt, 30% Merlot og 15% Blaufränkisch, som håndhøstes midt i oktober fra den grusholdige enkeltmark Ried Rosenberg. Mosten spontangærer ved 30-32°C med 14-20 dages udblødning af drueskallerne. Vinen modner 18 mdr. på franske barriquefade.
Om Markowitsch

Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener