Tilbage

Markowitsch Pinot Noir 2020

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
219,95 DKK
6 fl. pr. stk.
149,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90-93 Point

Houlberg

92 Point

Mad og Monopolet

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Markowitsch Pinot Noir 2020

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Der er en vildskab og energi der står på spring for at slippe ud"  - WineWherever
"90-93 point. Drønlækker Pinot Noir og for en basisvin holder den et forrygende højt niveau. "- Houlberg
"92 point. I en blindsmagning havde mit gæt 100 % sikkert været Bourgogne" - Mad & Monopolet

Gerhard Markowitsch laver Østrigs bedste Pinot Noir!

Den nye årgang er endnu ikke anmeldt internationalt, men fans af den (altid udsolgte) kundefavorit, kan glæde sig til Gerhards hidtil nok mest burgundisk elegante Pinot Noir.

Den fremstormende winemaker har allerede ladet sig hylde som ’’Falstaff Winemaker of the Year’’, og en af hans dyrere vine har slået selveste La Tache fra Domaine de la Romaine-Conti i en blindsmagning. Ikke småting at have på CV’et som relativt ung winemaker…

En saftig vin med fornem finesse og forførende rød bærfrugt. Masser af lækker ’’Pinot-Noir’’-DNA og en elegance, der sender tankerne mod Bourgogne. Nem at drikke og mindst lige så nem at blive forfalden til. Mesteren Markowitsch har tryllet igen – og vi er henrykte, da vi smager hans Pinot Noir i den nye, ekstraordinære årgang.

Smagenote

Lys rubinrød farve i glasset. Saftmættede kirsebær, hindbær, jordbær og skovbær møder næsen i første sekund sammen med hybenrose og orangeskal, inden dybe strejf af nellike, lakrids, skovbund og kaffe melder sig på banen. En smule fadkrydderi af lækker vanilje anes som underlag. En smukt orkestreret vin med en overflod af saftig bærfrugt. Wauw, en vin! Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Markowitsch Pinot Noir 2020

93/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Coronaen fik tydeligvis ikke Markowitsch til at ligge på den lade side i 2020. Man får næsten fornemmelsen af, at der er en vildskab og energi der står på spring for at slippe ud. Lys i glasset, syrlige og aromatiske ribs, tomatplante, en vibrerende livlig syre og en let bitterhed. Den har en intensitet, der ikke forsøger at lefle for nogen, og det er jeg vild med! Drik eller gem." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 149,95)

90-93/100  Houlberg
"5 Thumbs Up. WAUW ... fin aroma, lidt blæk'et, maskulin, rank og landlig med en frugt af tranebær, hindbær og lyse kirsebær og i det hele taget virker frugten lidt lysere end i 2019'eren. Der er lidt gran, nelliker, mentol og godt med sten og mineraler, garvet læder. Derudover er der også  ganske svagt en smule søde aromaer fra fadlagringen, let vanilje, en café latte samt en snert blomsterstøv. I munden er vinen virkelig let, blød og saftig ... glider behageligt ned med en svag sød og bitter note, en let og lys frugt, jordbær, hindbær, kirsebær, masser af frugtsødme, let og rund syre, meget blid og alt er doseret meget mere i harmoni end i 2019'eren. Der bliver det en fin, let og meget likeable, easy og drønlækker Pinot Noir og for en basisvin holder den et forrygende højt niveau.." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 149,95)

92/100 Mad & Monopolet
"Jeg er kæmpe fan af Pinot Noir, og hver gang muligheden for at smage druen byder sig, så slår jeg til. Markowitsch laver Pinot Noir fra Østrig og gør det ret godt. I en blindsmagning havde mit gæt 100 % sikkert været Bourgogne fra én af de centrale kommuner. Nu er det naturligvis ikke sådan, at alt skal sammenlignes med Bourgogne, da rigtig mange lande som fx Tyskland og Østrig laver særdeles fremragende Pinot Noir. Denne Pinot Noir har efter min mening det hele - men til den halve pris! I næsen har den kirsebær, hindbær, jordbær og et fint at vanilje samt krydrede varme noter. Man er på ingen måder i tvivl om, at dette er Pinot Noir hvor det er dyrket perfekt. Smagen er læskende, fyldt med frugtige noter samt et flot integreret fad, som giver dybde og et touch af eg. Det er en ung vin, og den har afgjort potentiale, så hvis du kan holde fingrene fra den i 3-5 år, så bliver den endnu bedre. Prisen ligger på 149 kr. hvis du køber 6 stk., og det kan du roligt gøre - den skuffer ikke." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 149,95)

Flaskevis.dk "Flot vin fra familien Markowitsch, let og ligefrem Pinot Noir er ofte at foretrække frem for forstillede og fornemme udgaver. Fra markerne Scheibner og Kirchtal i Carnuntum håndhøstes druerne, gæres delvist med hele klaser, og vinen modner efterfølgende på 500 liters franske egetræsfade. Frisk rød frugt i forgrunden, saftig syre og fløjlsbløde tanniner, hyben, hibiscus og skovbær samt en mildt krydret, røget finish." 

----------

Forrige årgang:

93/100 A La Carte (årg. 2019)

91/100 Rasmus Christensen, Winewherever (årg. 2019)
"Markowitsch laver Pinot Noir som alle kan forstå. Fuld af hindbær, urter, frugtsødme og eleveret syre i en flot balance. En vin der kun bliver bedre ved, at ligge et par år på langs."

Anbefales til grillet fisk, fjerkræ, fuglevildt, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Nyd vinen ved 15-17 °C.

Markowitsch Pinot Noir er fremstillet på 100% Pinot Noir, fra nøje udvalgte franske kloner. Druerne håndhøstes fra de kølige, kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner. Vinen modner 15 mdr. på brugte burgundiske 228 liters egetræsfade.

Om Markowitsch

Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.

Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.

Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!

Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!

Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…

Passer godt til

Tapas

Pasta

Fisk

Svampe

Orientalsk

Kalv

Gris

Grøntsager

Okse

Fjerkræ

Ost

Årgang 2020
Servering 15-17 °C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
1 fl. pr. stk.
219,95 DKK
6 fl. pr. stk.
149,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90-93 Point

Houlberg

92 Point

Mad og Monopolet

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter