
Markowitsch, Pinot Noir 2018
James Suckling jubler ikke alene.. Gerhard Markowitsch, ”Østrigs bedste vinmager”, er forståeligt nok veltilfreds med sin fantastiske nye Pinot Noir 2018...
"Superb vintage with a very hot and dry summer. Hiqh quality of healthy grapes. The wines are rich in content and typically characteristics of the grape variety. A great year! - Gerhard Markowitsch
Vinen er lavet på topdruer fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein i Carnuntum. Smagen minder os om, at en Markowitsch Pinot Noir (fra samme marker) i nu en legendarisk blindsmagning har besejret selveste ”La Tache” fra Domaine de la Romanée-Conti.
Anbefales til grillet fisk, fjerkræ, fuglevildt, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Nyd vinen ved 15-17 °C.
Den 900 hektar lille østrigske vinregion Carnuntum kendes på sine ambitiøse, sensationelt frugtige og dog elegante rødvine, og ingen leverer varen bedre end unikummet Gerhard Markowitsch.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog han i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” (Falstaff Magazin). Anerkendelsen er forlængst vokset til internationale proportioner: Østrigs bedste rødvinsproducent?
Hvordan smager Markowitsch, Pinot Noir 2018?
Klar rubinrød i glasset. Herlig frisk og nuanceret Pinot-duft af roser, hindbær, jordbær, orangeskal og kirsebær, samt dybe strejf af skovbund, nellike og kaffe. I munden dejlig saftig med blød fylde og flot koncentration. Strejf af sort te og elegante tanniner i eftersmagen. Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.
Markowitsch, Pinot Noir 2018 passer godt til...
Om Markowitsch

Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage