
Markowitsch, Blaufränkisch 2017
En herlig saftig og læskende rødvin – med tonsvis af solmoden brombærfrugt. Røverkøb!
Smuk rubinrød med frisk duft af hindbær, kirsebær, brombær og blomme. Elegante nuancer af sort peber, lakrids, skovbund og læder. I munden lækker blød med masser af bærsaft. Lang og forfriskende eftersmag med pikante strejf af urter. Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
91/100 Falstaff
Anbefales til vildt, fuglevildt, oksekød, charcuterie, pastaretter og karakterfulde oste. Nyd vinen ved 15-17°C
Blaufränkisch 2018 er fremstillet på 100% Blaufränkisch, som står bag mange af Østrigs fineste rødvine. Markowitsch’ udgave er fremstillet i en frisk og relativt frugtdomineret stil - med 10 dages udblødning af drueskallerne samt en kortvarig afrunding på små franske barriquefade.
Den 900 hektar lille østrigske vinregion Carnuntum kendes på sine ambitiøse, sensationelt frugtige og dog elegante vine, og ingen leverer varen bedre end unikummet Gerhard Markowitsch.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog han i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” (Falstaff Magazin).
Markowitsch, Blaufränkisch 2017 passer godt til...
Om Markowitsch

Kongen af Carnuntum. Punktum. Gerhard Markowitsch er den geniale østrigske winemaker, der med sin serie af mirakuløse rødvine har sat den 900 hektar lille vinregion Carnuntum på verdenskortet.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog den unge og ambitiøse Gerhard i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” i Falstaff Magazin.
Et gennembrud af episke dimensioner fulgte, da en østrigsk lilleput nedlagde en burgundisk kæmpe: en Pinot Noir Reserve fra Gerhard Markowitsch bankede Romanée-Conti La Tache i en blindsmagning! Begivenheden chokbølger igennem hele vinverdenen... en ny stjerne var født!
Fra selvsamme terroirs som nævnte Reserve-flagskib (nærmere bestemt fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein) laver Markowitsch en billigere Pinot Noir, der er så god og godt anmeldt, at man må skamme sig fælt ved at bruge betegnelsen basisvin!
Men for Østrigs bedste rødvinsproducent stopper festlighederne ikke ved Pinot Noir… Fra sit cutting edge-vineri i Göttlesbrunn lancerer Markowitsch den ene topanmeldte pragtrødvin efter den anden: fra Bordeaux- og Bolgheri-inspirerede kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) til østrigske specialiteter på St-Laurent, Blaufränkish og Zweigelt. Glemte vi de hvide Grüner Veltliner Alte Reben og Meursault-dræberen Chardonnay Schüttenberg? 90+ point over hele linjen…
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype