
Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2018
Manden bag Octava Bassa, Felipe Staiti og 100 point Pomerol’en La Violette overgår sig selv... Marcelo Pelleritis Signature Malbec 2018 brager mirakuløst ind på hele to (!) TOP 100-lister hos James Suckling:
Først som en vild nr. 37 på Sucklings eksklusive liste over Argentinas 100 bedste vine. Og så som en sensationel Nr 6. på TOP 100 VALUE-FOR-MONEY… Ikke kun for Argentina, men på verdensplan!!!
Disse magiske, mørke Malbec-dråber stammer fra mere end 100 år gamle terroirs 1000 meter over havet i La Consulta og Vista Flores (Uco Valley, Mendoza)
Forkælet som en stor bordeaux cru classé med 12 mdr. på franske barriquefade…Suckling siger ”Find den.” Vi siger ”skynd dig!”
Nyd den til de bedste steaks, lam, barbeque, pulled pork, vildtkød og modne oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2018?
I glasset frister Malbec Signature 2018 dyster og natsort med en ungdommelig lilla kant. Næsen er vidunderligt koncentreret med en enestående, kølig detaljerigdom… En intens duft af violer, brombær, solbær, svesker og engelsk lakrids flankeres af mineralsk tjære og elegante fadnoter af tobak, ristede kaffebønner, kanel og bitterchokolade. I munden smooth og kødfuld med mørk og mineralsk Malbec-frugt af fineste karat. Fylde, frugt og friskhed finder elegant sammen i en lang finish, der klinger komplekst af med fad, mineralitet og tanniner på et imponerende højt niveau. Ren verdensklasse! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Hvordan er Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2018 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Malbec fra unikke verdensklasse-terroirs i La Consulta og Vista Flores (Uco Valley, Medonza). Markerne, der blev plantet tilbage i 1907, ligger i 1000 meters højde, hvor højfjeldssol samvirker med kølig natteluft fra Andesbjergene om at frembringe verdens med afstand største rødvine på Malbec-druen… De håndplukkede druer sorteres både i vinmarkeken og i vineriet, så kun de bedste, kernesunde druer finder vej til Marcelos signaturvin. Efter 5 dages udblødning af drueskallerne ved kølige 10-12°C, gærer vinen temperturstyret, mens manuelle ”punch downs” giver et perfekt afstemt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskallerne. Vinen modner 12 måneder på 225 liter franske barriquefade samt 6 mdr. på flaske før frigivelse til salg.
Druer
MalbecOm Marcelo Pelleriti

Da Marcelo Pelleriti var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage



