



Marcelo Pelleriti Blend of Terroir Selection 2016
DETTE GLAS VIL DU IKKE GÅ GLIP AF!
Vild med Pagina Uno og Felipe Staiti Vertigo? Her har du samme vinmagers magisk matchende Malbec-blend til - undtagelsesvis - klart billigere pris!
James Suckling tabte underkæben og lovede endnu højere verdensklasse efter 2022. Vi har gemt verdens sidste flasker, så DU kan opleve 100-point-stjernens signaturvin i sjælden drikkemoden alder.
Årgangen er den historisk vilde 2016, som med 96 point i Parkers årgangstabel har sat en Mendoza-standard, der ikke er overgået siden. 2016 er nu udsolgt grundet en kultvinsproduktion på sølle 650 kasser. Vi har gemt verdens sidste flasker!
Men se lige hvad de i hjemme i Argentina må bøde for samme vin i mindre årgange…
Som Bordeaux i eksklusiv luksusklasse... Argentinas første 100-point-winemaker, Marcelo Pelleriti, pumper druerne direkte ned i 225 liter egetræsfade, som placeres på små hjul. Når fadene roteres dagligt, giver det ekstra dyb farve og smag til den færdige kultvin. Denne ”mikro-vinifikation” er en kostbar metode, som 100-point-winemakeren har taget med sig fra Pomerol og St-Émilion.
Denne kraftfulde Malbec anbefales til krogmodnet rødt oksekød, lam og barbeque. Nydes ved 16-18°C.
Hvordan smager Marcelo Pelleriti Blend of Terroir Selection 2016?
Dramaet griber fat i dag allerede ved ophældningen… Mørk lilla, ja, nærmest kulsort i glasset! Næsen følger flot op med lækker duft af violer, knuste sten, læder, peber, skovbund og saftig bærfrugt, der spænder hele vejen fra fine friske hindbær og brombær til powerfuld solmoden cassis. I baggrunden trænger fadnoterne sig på med luksuriøse strejf af sød pibetobak, chokolade, kaffe og vanilje… I munden smooth, fyldig og intens med elegant mineralsk friskhed samt flotte, madvenlige tanniner. Enormt flot finish – og kom så lige med den bøf!! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Marcelo Pelleriti Blend of Terroir Selection 2016 passer godt til...
Om Marcelo Pelleriti

Da Marcelo Pelleriti var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold