
Lopez Cristobal Ribera del Duero Reserva 2015
Nu er Lopez Cristobals Reserva endelig tilbage - i 2015-årgangen, der officielt udråbes til at være en fremragende årgang i Ribera del Duero! Hold da fast for en kvalitet… Til alle hjerter, der banker for Ribera del Duero: Dette er the hot spot.
Fra skaberen af enkeltmarksvinen Bagus, der blev kåret som Spaniens bedste vin på landets største, internationale vinmesse, "International Zarcillo Awards".
Cristobal er en af de mindre producenter i Ribera del Duero, men trods vinhuset beskedne størrelse laves der vin af kæmpestort format. Det har anmelderne nu heldigvis også så småt fået øje på, og Cristobals Reserva 2015 høster 90+ point fra flere sider! Og priserne? De er heldigvis ikke stukket i vejret… endnu.
Vinen passer godt til kraftige kødretter, lam, vildt og modne oste.
Druerne, der er endt i Cristobals Reserva-vin, er udvalgt med omhu fra 35 år gamle stokke fra den samme ejendom: Finca Valera. Lopez Cristobals Reserva 2015 har ligget 16 måneder på en blanding af franske og amerikanske fade, der tilfører vinen krydderi og bidrager til at blødgøre tanninerne. Herpå følger 24-måneders flaskelagring, så Cristobals Reserva 2015 er et modent eksemplar, der dog med fordel kan ligge en del år i kælderen. Kan også drikkes nu, men det anbefales at dekantere vinen inden.
Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, købte til at begynde med vinstokke i Ribera del Duero. Til at starte med solgte han udelukkende sine druer til andre vinerier, men drømmen var hele tiden at kunne lave vin selv. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, så hun kunne bistå ham i forfølgelsen af drømmen. Det førte i 1994 til grundlæggelsen af vineriet Lopez Cristobal, der er en sammentrækning af parrets efternavne. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Og snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere. Lopez Cristobal råder over 50 hektar vinmarker, fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Fra hoveddruen Tempranillo, samt 5 hektarer med Merlot, Cabernet Sauvignon og Albillo, frembringer Lopez Cristobal en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine, der både er elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera-vin og placerer sig et sted midtimellem.
Hvordan smager Lopez Cristobal Ribera del Duero Reserva 2015?
Dyb og intens rød med en pikant lilla kant i glasset. Cristobals Reserva 2015 udgør en perfekt sammensmeltning af Merlot-druens indsmigrende blødhed med Tempranillo-druens natsorte powerfrugt, der bare sparker derudad! En mørk og mystisk oplevelse, som kulminerer i noter af brombær, blåbær og saftige kirsebær, der strejfer hinanden i en vild og balstyrisk leg med sanserne. Fadnoter af vanilje, kokos, tobak, træ og andre krydderier bryder igennem iblandt den mørke frugt, kombineret med lette toner af rød frugt, og fadnoterne er mærkbart til stede, men stadig fuldt ud integrerede i den kraftfulde machovin. Kraftig, nuvel, men uden at miste den elegance, der udmærker de bedste af Riberas vine. Hvis Cristobals Reserva 2015 var en filmkarakter, ville han være Mister Grey: Mørk, mystisk og svært vanedannende – i hvert fald en karakter, der ville dominere selskabet og sætte sig selv i centrum uden besvær. Her er smæk for alle pengene! Drik nu, eller gem 8-12 år fra høståret.
Lopez Cristobal Ribera del Duero Reserva 2015 passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage