
Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2016 i trækasse
Tempranillo i topklasse. Druerne kommer fra 85 år gamle vinstokke på den kalkholdige enkeltmark ”Manvirgo”.
- Kun det bedste råmateriale er godt nok til Bagus, det populære flagskib hos Lopez Cristobal.
En fantastisk Ribera del Duero, som ved flere blindsmagninger her i huset har givet baghjul til lagt dyrere vine!
Leveres i smukke originale trækasser.
Anbefales til lam, kraftige gryde- og vildtretter, oksekød og modne oste. Nydes ved 15-17°C
I 1994 opgraderede Santiago López sin faders farm i Ribera del Duero til et ambitiøst og visionært vineri. Santiagos kone, Lola Cristobal, har inspireret til firmanavnet, mens sønnen Galo indgår i teamet af winemakere.
Lopez-Cristobal råder over 50 hektar vinmarker, fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Duro. Fra hoveddruen Tempranillo, samt 5 hektarer med Merlot, Cabernet Sauvignon og Albillo, frembringer Lopez Cristobal en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine.
Hvordan smager Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2016 i trækasse?
Dyb lilla i glasset. Næsen er kraftfuld og kompleks med hindbær, blåbær, blommer og svesker, samt elegante fadnoter af vanilje, chokolade, mokka og nellike. Rig, smooth og frugtlækker med harmoniske og luksuriøse fadkrydderier. Lang og nuanceret finish. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2016 i trækasse passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage