
Lopez Cristobal Albillo Ribera del Duero 2021
Testvinder for anden årgang i træk.... Lopez Cristobals vilde Albillo 2021 er officielt hyldet som den bedste hvide Ribero del Duero ved Envero Awards!
Envero Awards er dedikeret 100% til blindtest af de bedste vine fra Ribera del Duero. Juryen består af mere end 1000 smagere - fra professionelle til vinentusiaster og vinglade amatører. Det her er både eliten og folkets favorithvidin...
Revet væk og alt for længe udsolgt…. Nu er Lopez Cristobals skelsættende mineralske enkeltmarksvin tilbage med en pris og kvalitet, der kan gøre livet surt for enhver Puligny-Montrachet!
Sammenligningen er ikke tilfældig. Ribera del Dueras stolte hvidvinsdrue, Albillo, frembringer fra den kalkholdige enkeltmark Finca La Linde en hvidvin med "burgundisk" elegance og finesse.
Tophuset Lopez Cristobal selekterer frugten fra meget gamle vinstokke, og i kælderen forkæles den lækre hvidvin med gæring og modning på helt nye egetræsfade. Smid roligt denne flotte hvidvin ind i en blindsmagning med langt dyrere hvide bourgogner – et fantastisk køb!
Best White Wine - Envero Awards 2023 Ribera del Duero
......
Nyd den til fisk og skaldyr, lette tapas, grillede middelhavsgrøntsager og cremede oste. Servér ved 10-12°C.
Hvordan smager Lopez Cristobal Albillo Ribera del Duero 2021?
Ved ophældningen elegant gylden med friske grønne nuancer. Næsen emmer af mineralsk friskhed og en burgundisk inspireret nøddeduft, der skyldes den delvise modning på nye egetræsfade. Fra glasset strømmer fine nuancer af hvide blomster, saltet grape, bivoks og lidt eksotisk ananas... Hvidvinen lægger sig blid og blød på tungen, hvor den delikate frugt fremstår særdeles livlig og perfekt fadkrydret. lang og lækker finish med fine fadkrydderier og overbevisende mineralsk pondus... Stor spansk hvidvin med masser af terroir i smagen! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Lopez Cristobal Albillo Ribera del Duero 2021 passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Restsukker
Syreindhold