



Laurent Godard Champagne Mannaz Brut
Et absolut must-try fra mikroproducenten Laurent Godard.
Vi er i det vestlige Vallée de la Marne, hvor Meunier stråler som kongedruen over dem alle. Her har familien Godard i over 100 år dyrket vin og blevet dus med hver eneste vinstok på vinhusets sølle 4,16 hektar i Verneuil.
Mannaz Brut er Laurent Godards signatur-champagne, som familien baserer på en kræsen drueselektion fra enkeltmarkerne Les Carreaux, Les Grés, Les Hauts de la Malmaison og Les Quatrièmes. I kælderen forkæles Mannaz med hele 36 måneders flaskelagring samt 22% Reserve-vin gemt fra store årgange.
Resultatet er en fornemt balanceret champagne, hvor Meunier-druens charmerende frugtappeal får ekstra pondus fra den ambitiøse flaskelagring samt en betydelig rygrad af Reserve-vin i blendet… Mums!
Nyd den som festlig aperitif eller til sushi, fisk og skaldyr, rogn, tapas, salater og cremede oste. Servér ved 6-10 °C.
Hvordan smager Laurent Godard Champagne Mannaz Brut?
I glasset afslører fine, fine bobler en betydelig flaskelagring og giver løfter om champagne i høj kvalitet… Næsen bekræfter niveauet med intenst forførende duft af fersken, pære, friske grønne samt bagte æbler, tørret frugt, skovjordbær, honning, mandel, brioche, hasselnødder og fine krydderier… I munden får du masser af umiddelbar frugtcharme, der suppleres med elegant smagsdybde og kompleksitet fra flaskelagringen samt fra den høje andel af Reserve-vin. Lang, rig og smukt nuanceret finish… Suveræn champagne og til prisen et rent home-run fra mikrohuset Laurent Godard!! Drik nu, eller gem 8-10 år
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Om Laurent Godard
I hjertet af Vallée de la Marne, nærmere bestemt i landsbyen Verneuil, har vi skaffet adgang til den fabelagtige mikroproducent Laurent Godard, der udelukkende laver champagne fra egne vinmarker.
Du smager det straks! Det her er terroirvin af fineste karat. Gennem fire generationer har familien opnået nærmest intimt kendskab til hver eneste vinstok på familiens blot 4,16 hektar. Vi er direkte i epicentret for champagnedruen Meunier, der helt naturligt dækker 2,55 ha. Resten udgøres af Pinot Noir og Chardonnay, der i blends bidrager med hhv. krop og mineralsk finesse.
Meunier-druen er lige nu trendy som aldrig før - og fortjener sin succes! Fra første slurk rislende frugtlækker og "moreish" som ingen anden champagnedrue. Men ikke nok med det... Meunier leverer samtidig en seriøs og unik karakter der sætter betydeligt aftryk i mange store champagner - som eksempels Krug Grande Cuvée. Seriøsiteten genfinder vi hos Laurent Godard, hvis champagner udvikler elegante brød- og briochenoter efter op til 40 måneders flaskelagring på de fine gærrester.
Vinplanterne hos familien Godard fordeler sig over de fire enkeltmarker (lieux-dits) Les Carreaux, Les Grés, Les Hauts de la Malmaison og Les Quatrièmes. Gennem årene har familien Godard identificeret hele 15 bittesmå parceller med unikke terroirsmæssige karakteristika, der alle tilgodeses i markarbejdet og under høsten.
Læg dertil at familien Godard gennem møjsommelige praksisser som pløjning af jordbunden samt udtynding af løvvæggen har opnået dobbelt certificering for bæredygtig dyrkning.
Selvom Laurent Godard altså garanterer terroirpræget grower champagne af fineste karat, finder du ikke betegnelsen RM (recoltant manipulant) på etiketterne:
“They could actually claim the RM mention but it requires rather lenghty paperwork”, skriver vores leverandør.
Sagen er, at Laurent Godard laver sine basisvine på Verneuils lille lokale kooperativ, som familien i sin tid var med til at grundlægge. Selve vinfremstillingen er dog 100% individualiseret og nøjagtig lige så meget ”hands on” som hos en recoltant manipulant. Basisvinene laves i familien Godards egne, separate tanke, ligesom alle vinenes aftappes, flaskemodner og sælges under egen label. Ja, selv champagnernes "liqueur de dosage" laver familien selv!
Dermed indtager Laurent Godard en klar særstatus i Verneuil, hvor 76 af 80 vinfamilier sælger druehøsten fra til de store negogianter. Og ved at trække på de fælles lokaler holdes omkostningerne og priserne tilmed ekstra lave. Det kan man da kalde en kæmpe win-win!
Vindata
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener