
Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024
Kvaliteten fornægter sig ikke. Læg særligt mærke til navnet Las Tierras de Javier Rodriguez!
Stik mod enhver prislogik kommer denne Garnacha nemlig fra den prestigefyldte signaturserie, som Javier Rodriguez udelukkende producerer fra sine egne estate-topmarker i Toro.
Selvom Garnacha historisk har været til stede i Toro, forbindes området i dag oftest med den mørke Tempranillo. Faktisk er denne guldmedaljevinder et af Toros første moderne eksempler på Garnacha-rødvin – og kvaliteten er mildt sagt fremragende.
2024-udgaven emmer af rødfrugtet friskhed og nærmest burgundisk elegance, mens 12 måneder på 500 liters franske egetræsfade har tilføjet lækre krydderier og dybde til smagen.
Javier Rodriguez har arbejdet hos Château Lafite-Rothschild, er kåret som ”Spaniens bedste vinmager” og har været på TOP100 over verdens bedst anmeldte vinhuse.
Dette fortjent topanmeldte røverkøb er endnu et bevis på hans helt særlige håndelag!
Nyd den som et saftigt hyggeglas – eller til tapas, steaks, lam, gris, fjerkræ og ost. Servér ved 16-18°C.
Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024 er en af de første Garnacha-dominerede rødvine fra Ribera del Duero-naboen DO Toro. Prestigeserien “Las Tierras de Javier Rodriguez” betegner de vine, der udelukkende er skabt på druer fra Javiers egne Estate-vinmarker. 85% Garnacha og 15 % Tempranillo gærer på franske egetræskar, inden vinen omstikkes til yderligere 12 måneders modning på 500 liters franske egetræsfade, hvor omrøring af de fine gærrester (burgundisk bâtonnage) føjer ekstra fedme og kompleksitet til smagen.
Hvordan smager Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024?
Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024 funkler brillant kirsebærrød i glasset… Næsen er herligt vibrerende og frugtfrisk med noter af nyplukkede roser, anis, kirsebær, granatæble, skovjordbær, Herbes de Provence og lidt knust sort peber, som elegant spiller sammen med fadets nuancer af vanilje, chokolade og ristede kaffebønner… Vinen fremstår blød, frisk og enormt smagfuld på tungen med masser af aromatisk, bærsaftig Grenache-typicitet. En lang og harmonisk finish med fine tanniner og underspillet ”spiciness” fra fadet gør den til en af de mest charmerende spanske rødvine, vi har haft i glasset længe. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Herbes de Provence
Jordbær
Røde kirsebær
Røg
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener