Las Tierras de Javier Rodriguez El Pego Toro 2019
Las Tierras de Javier Rodriguez El Pego Toro 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 point. Helt perfekt til et tapasbord med masser af lækkerier" - Mad & Monopolet
"Very tight and powerful" - James Suckling
"Excellent fruit concentration" - Decanter
"Virkelig maskulin som bodybuilding på steroider" - Houlberg
World Class Tempranillo fra tudsegamle vinstokke...
Kun en ganske kort køretur fra Ribera del Duero, nær landsbyen El Pego, har Javier Rodriguez købt sig et super-terroir med op til 60 år gamle buskvine…
Dette unikke hotspot lægger nu navn til den vildeste, "Estate Grown" Tempranillo-value, vi længe har smagt…og kvaliteten er ikke tilfældig!
Bodegas Rodriguez Sanzo er kåret som ”Spaniens bedste” af Vivir el Vino, mens World Association of Journalists and Writers of Wines and Spirits har haft samme vinhus på sin TOP100 over verdens bedst anmeldte.
Her får du virkelig spansk krudt for hver eneste krone!
Smagenote
Ved ophældningen fed og mørklilla med blæksort kerne… I næsen et powerhouse der nærmest kaster om sig med saftige mørke bær og luksuskrydderier fra lagringen på franske og amerikanske egetræsfade... El Pego 2019 lægger sig blød og voluminøs på tungen, hvor brombær, engelsk lakrids, eukalyptus og sorte blommer passer som hånd i handske til fadets noter af kokos, vanilje og mørkristede kaffebønner. I afslutningen fuldendes oplevelsen med røg, tjære, bøfvenlige tanniner og vildt imponerende smagslængde. Toro eller Ribera del Duero… Who really cares? Så længe der som her er World Class Tempranillo i glasset! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Las Tierras de Javier Rodriguez El Pego DO Toro 2019
93 point – Guía de Vinos y Aceitas
93 point - Mad & Monopolet
"Spansk vin holder virkelig, og denne Las Tierras de Javier Rodriguez El Pego Toro er et skønt eksempel på, hvorfor netop dette argument passer. Den er lavet på Tempranillo og har den skønneste duft af brombær, mynte, espresso, lakrids, læder og et hint af fløde. I munden er den fyldig, rund og med masser frugtfylde og gode tanniner, som gør den helt perfekt til et tapasbord med masser af lækkerier. 1 stk 149,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 99,95"
92 point - James Suckling
"A mixture of strawberries and blackberries that give it a racy character, with some fine herbs and spices. Full-bodied and dense on the palate with a full wrap of sandblasted tannins. Very tight and powerful..."
92 point – Guìa Peñin
92 point – Best Italian Wines Annuario
91 point – Verema
“Cherry color and medium layer. Medium intensity nose, fresh sensations with marked hints of red fruits on a vinous and mineral air. On the palate it has a good attack, fresh, light, simple in an addictive step, integrated aging and good persistence.”
90 point - Decanter
"Smoke, tar and liquorice aromatics, with a touch of undergrowth. Bright, zippy acidity runs throughout, with grippy, ripe tannins and excellent fruit concentration."
90 point - Houlberg
"Duften er mørk og tæt ... muskuløs og stærk med blåbær, brombær, tør engelsk lakrids, saltlakrids og tørre krydderier. Det er en tør vin, hvor der også kommer noget røg, mynte og eukalyptus, men man så til gengæld nærmest ikke kan fornemme aftrykket fra fadene. Smagen er faktisk lækker ... godt balanceret mellem denne tørre, tætte og sorte frugt samt en vis frugtsødme. Det giver en vin med en kompakt og intens smag, noget stærk peber, tør engelsk lakrids samt en sort bitterhed fra monsterstærk espresso og skånselløse stride tanniner ... virkelig maskulin som bodybuilding på steroider. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 149,95 kr., mens prisen er 99,95 kr. ved køb af 6 flasker."
Nyd den til lam, saftige steaks, BBQ, vildtkød, gris, fyldige pastaretter, kraftige tapas, simremad og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 100% Tempranillo (lokalt kendt som Tinta de Toro), som Javier Rodriguez håndplukker fra 45-60 år gamle buskvine på familiens eget, sandede og grusholdigt terroir omkring landsbyen El Pego i 720 meters højde. I kælderen går Javier til ekstremer i sin jagt på den perfekte blanding af frugt og krydderi. Han holder druerne friske med tøris og lader en del af mosten fermentere med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, mens resten beriges med stor kompleksitet ved gæring på franske egetræsfade. El Pego fuldendes med 12 måneders lagring på 2-3 år gamle franske og amerikanske barriquefade.
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.