
Lacrimus Rioja Reserva 2015
Moderne Rioja i topform!
Labre Lacrimus fra Rioja er vendt farligt tilbage – og det i en årgang blåstemplet som ’’very good’’ af det officielle råd i Rioja. Samme dejlige vin, samme reservakvalitet og samme uforlignelige velsmag – blot i en endnu bedre årgang end den forrige!
Vinen er en trussel mod alle middelmådige Rioja’er, der er milevidt bagud i forhold til Lacrimus… Største Rioja til prisen?!
En seriøs powerbombe med hele 15 % alkohol indsvøbt i solmoden og saftig Bamseline-blød frugt. Lacrimus er endnu en lækker Rioja i en lang række af pletskud fra ’’Spaniens bedste vinproducent’’, Rodriguez Sanzo, hvis pile sjældent misser målet.
Oplagt til lam, steaks og kraftige spanske tapas. Lækker som meditationsvin.
Hvordan smager Lacrimus Rioja Reserva 2015?
Dyb rubinrød farve i glasset. Denne modne Rioja Reserva er tætpakket med mørk frugt som solbær og brombær i smuk forening med velintegreret fadkrydderi, der kommer til syne som et eksotisk baggrundstæppe. En varieret palette med noter af lakrids, espressobønner, chokolade og lidt nøddeknas udfolder sig i duften og smagen. Den høje alkoholprocent bliver flot camoufleret af den tætte bamsefrugt og får lidt modspil fra den friskhed og mineralitet, som vinen gemmer på. Dette er Rioja! Drik nu eller gem 8-10 år fra høståret.
Lacrimus Rioja Reserva 2015 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage