
Lacrimus Rex Rioja 2023
"95 points." – Verema (tidl. årg.)
"92 points. Javier Rodriguez surprises again with a pleasant blend of Garnacha and Graciano. The first brings the freshness, hints of red berries, with a subtle touch of liquor and floral notes. The second, for its part, completes the wine by giving it structure and pleasant spicy notes. Two well-assembled varieties with a fair aging in barrels, which provides notes of powdered chocolate." – Vivir el Vino (tidl. årg.)
"92 point. Det her er præcis, grunden til jeg er så glad for spansk vin - du får bare utrolig meget vin for få penge.... Til prisen er det et must buy! " – Mad & Monopolet (tidl. årg.)
Alt for længe udsolgt... Nu er Lacrimus Rex – en af vores mest populære spanske rødvine og prisklassens måske bedste fadlagrede Rioja – endelig tilbage i storform!
Javier Rodriguez er en sværvægter på den iberiske vinscene. Han har arbejdet for Château Lafite Rothschild. Han været "Spaniens bedste vinproducent" og på TOP 100 over verdens bedst anmeldte vinhuse...
Med Lacrimus Rex 2023 tager Señor Rodriguez os med til det østlige Rioja, hvor 65 år gamle buskvine i et terroir spækket med sporfossiler fra dinosaurer yder Garnacha-frugt i topklasse.
Den saftige charmefrugt toppes med elegant struktur fra Graciano-druen og fuldendes med krydderier fra 9 måneders modning på 225, 300 og 500 liter franske og amerikanske egetræsfade.
Resultatet rammer den perfekte balance mellem blød frugtpower, læskende friskhed og krydret kompleksitet.
Denne lækre Rioja overpræsterer stort til prisen og matcher nemt sine topanmeldte forgængere!
Smagenote
Lacrimus Rex Rioja 2023 funkler indbydende kirsebærrød med violet kant i glasset… Næsen er ekstremt velduftende og nærmest saftdryppende frugtig med aromaer af violer, roser, jordbær, kirsebær, timian og brombær, som åber for dybe krydderstrejf af engelsk lakrids, kokos, chokolade, læder og vanilje… Vinen glider silkeagtig over tungen, hvor saftige røde og mørke bær møder kælen kakaomælk og diskrete egetræskrydderier. Balancen mellem rødvinens læskende mineralske friskhed og den varmkrydrede middelhavsfrugt er igen i 2023-årgangen ”spot on” lækker! Elegant polerede tanniner tager stikket hjem… Ganske enkelt imponerende value! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Lacrimus Rex Rioja 2023
Tidligere årgange:
95/100 Verema
92/100 Vivir el Vino
"75% Garnacha and 25% Graciano Javier Rodriguez surprises again with a pleasant blend of Garnacha and Graciano. The first brings the freshness, hints of red berries, with a subtle touch of liquor and floral notes. The second, for its part, completes the wine by giving it structure and pleasant spicy notes. Two well-assembled varieties with a fair aging in barrels, which provides notes of powdered chocolate. On the palate it maintains the freshness of the nose, and hints of fallen vine leaves are appreciated, which give prominence, halfway through its journey, to a more balsamic part. Its rich acidity and tannin precede a finish of considerable consistency, where fruit is once again the authentic protagonist"
92/100 Mad & Monopolet
"Det her er præcis, grunden til jeg er så glad for spansk vin - du får bare utrolig meget vin for få penge. Denne er på Grenache og er fyldt med duft af kirsebær, brombær, solbær, rosenblade, lakrids, vanilje, nellike og et lille hint af læder. I munden er den fyldig og har masser af frugtfylde, men også mineralitet og blide tanniner. Til prisen er det et must buy! 1 stk 129,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 69,95"
90/100 Guía Peñin
90/100 Guia ABC
90/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Frisk og energisk Rioja, der har en frugt, der føles juicy og blodig. Bagved ligger fine noter af krydderier, laurbærblade og syrlige røde bær. En ung Rioja, der lægger kæmpe afstand til de støvede og let oxiderede historiske Rioja’er."
Nyd den som hyggevin samt til steaks, lam, tapas, pasta, pizza, gris, fjerkræ og lyst kød, simremad og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et blend af 75% Garnacha fra hele 65 år gamle buskvine, som fuldendes med 25% af den noble Graciano-drue fra over 30 år gamle vinstokke. Terroiet i Cidacos-dalen hører til Riojas ældste, og navnet Lacrimus Rex minder os ligesom vinens etiket om, at jordbunden her er spækket med sporfossiler fra dinosaurer. Garnacha giver vinen sin uimodståelige bærsaftige charme, mens Graciano sammen med den 9 måneder lange fadlagring på 225, 300 0g 500 liter franske og amerikanske egetræsfade føjer struktur og lækre krydderier til smagsoplevelsen.
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.
Lacrimus Rex Rioja 2023 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener