



Lacrimus Rex Rioja 2021
"The 2021 reds, many of which are just coming on to the market, are some of the greatest ever Riojas. For me, this is the best vintage since 2001." - Tim Atkin om den nye 2021 Rioja-årgang
Spaniens bedste winemaker gør det igen... Toplækker Rioja på den store drue fra Châteauneuf-du-Pape!
Javier Rodriguez tager os her med til det østlige Rioja, hvor 65 år gamle buskvine i et terroir spækket med sporfossiler fra dinosaurer yder Garnacha-frugt i topklasse.
Den saftige charmefrugt toppes med elegant struktur fra Graciano-druen og fuldendes med krydderier fra 9 måneder på 225, 300 og 500 liter franske og amerikanske egetræsfade.
Lacrimus Rex rammer i 2021 den perfekte balance mellem blød frugtpower, læskende friskhed og krydret kompleksitet. Resultatet er en vanvittig lækker Rioja, der overpræsterer stort til prisen og nemt matcher sine topanmeldte forgængere!
....
Nyd den som hyggevin samt til steaks, lam, tapas, pasta, pizza, gris, fjerkræ og lyst kød, simremad og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Lacrimus Rex Rioja 2021?
Ved ophældningen indbydende kirsebærrød med frisk violet kant… Næsen er ekstremt velduftende og saftdryppende med violer, roser, jordbær, kirsebær, timian og brombær, som åber for dybe krydderstrejf af engelsk lakrids, kokos, chokolade, læder og vanilje… Vinen glider silkeagtig over tungen, hvor saftige røde og mørke bær møder kælen kakaomælk og diskrete egetræskrydderier. Balancen mellem rødvinens læskende mineralske friskhed og den varmkrydrede middelhavsfrugt er ”spot on” lækker! Elegant polerede tanniner tager stikket hjem… Ganske enkelt imponerende value! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Lacrimus Rex Rioja 2021 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener