



Lacrimus Reserva Rioja 2016
Den største Rioja-årgang siden 2010 vil med sikkerhed blæse dig bagover… Lacrimus Reserva 2016 er VILD!
Javier Rodriguez fremstiller hele syv Rioja-vine i sin anmelderroste Lacrimus-serie. Alle byder på fremragende kvalitet og value, men vil du opleve cremen af cremen fra Spaniens bedste winemaker 2014, så er der ingen vej uden om flagskibet Lacrimus Reserva.
En moderne, silkeblød og smagsmættet vin fra den Lafite Rothschild-trænede winemaker, der forkæler sit udsøgte Tempranillo-blend, fra over 40 år gamle vinstokke, hele 21 måneder på franske barriquefade.
Køb nu og gør et Rioja-kup fra et historisk topår!
Nyd den til lam, saftige steaks, vildtkød, oste og kraftige spanske tapas. Lækker som meditationsvin. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Lacrimus Reserva Rioja 2016?
Lacrimus Reserva 2016 står funklende kirsebærrød i glasset med sort kerne og begyndende teglstensfarve nær glassets kant… Næsen lover stor og kompleks Tempranillo med koncentreret duft af røde og vilde mørke bær, engelsk lakrids, cedertræ, kirsebærlikør, eukalyptus, chokolade, røget kød, læder og mokka… Smagen løfter niveauet yderligere med rosmarin, mynte og trøffelagtige skovbundsnoter, der føjer unik urtet og mineralsk karakter til den powerfulde og lækkert fadkrydrede bærfrugt. Flot saftig fylde, herlige røgnoter og velafstemte tanniner i den imponerende afslutning…. Jep, der er seriøs Rioja i glasset! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Lacrimus Reserva Rioja 2016 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener