
Lacrimus 5 Rioja Tempranillo 2019
Så er der saftige nyheder fra Rioja! Lacrimus 5 er det seneste Tempranillo-pletskud fra Javier Rodriguez – Spaniens bedste winemaker 2014.
Vinen smager som en vellagret Reserva, men har kun tilbragt 5 måneder på fade, deraf navnet Lacrimus 5.
En af hemmelighederne bag den modne, komplekse og afrundede smag, er Javier Rodriguez’ specialbarriques. Fadede er lavet med fordybninger, hvorved vinens kontakt med træet forøges med 75 %.
På denne måde har det været muligt at lave en udsøgt, klassisk Rioja med krydrede noter og saftig frugt på meget kortere tid end, hvis der var tale om en Crianza eller Reserva. Et genialt påfund, der kommer dig til gode, da prisen endnu ikke er lige så stor som smagsoplevelsen.
Nyd den skønne Rioja til saftigt oksekød, grill-mad, gryderetter og ikke alt for kraftige oste. Servér ved 15-18 grader.
Hvordan smager Lacrimus 5 Rioja Tempranillo 2019?
Intens kirsebærrød farve med fine violette nuancer. Forførende næse med friskplukkede røde og sorte bær, der lidt efter lidt åbner for komplekse strejf af sød pibetobak, mokka, lakrids og vanilje fra den 5 måneder lange fadlagring. I munden er vinen kødfuld og saftig med delikate skovbærnoter, en forfriskende syre og flotte afrundede tanniner takket være Rodriguez’ smarte fadlagring. Drik nu, eller gem 6-10 år fra høståret.
Lacrimus 5 Rioja Tempranillo 2019 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage