





Labastida 1786 Rioja 2021
Glæd dig, skynd dig – for et spektakulært tilbud på en ikonisk, historisk Rioja er landet!
Decanter giver 94 point og fremhæver i deres “Rioja Report 2025” vinen højt oppe på toplisten ”The Best for Value”.
Denne value-kåring relaterer med al sandsynlighed – som minimum – til Labastidas egen stalddørspris på 17 euro – svarende til over 125 DKK. Til vores særpris er dette ubegribelige superkøb – hands down – uden sidestykke i hele Rioja...
Vi taler altså om Labastidas kæmpestore, 16 måneders luksusfadlagrede Tempranillo-flagskib ”1786”. En mikroproduktion i nummererede flasker fra gamle vinstokke i højtliggende Labastida – samme terroir som en verdensberømt enkeltmarksvin med 100 point fra Robert Parker:

"LABASTIDA 1786 is made from old vine Tempranillo in the same LABASTIDA-soils as *** *****" – Araex, Grands Spanish Fine Wines
Flagskibet fejrer legenden Manuel Quintano, der i 1786 grundlægger vinhuset i Labastida. Efter studier i Bordeaux bringer han banebrydende nye teknikker med sig hjem – fra egetræsfadlagring og nænsom afstilkning til skånsom brug af sulfitter – og lægger dermed grundstenen til de moderne Rioja-vines verdensomspændende succes.
“It is true to say that Manuel Quintano was the founder of modern Rioja and the 1786 label is a celebration of this fact.” – Araex, Grands Spanish Fine Wines
Og som om alt dette ikke er nok, så hører 2021 til de største årgange i dette årtusinde … WHAT MORE?? Bare fyld kælderen, før det er for sent!
"The 2021 reds, many of which are just coming on to the market, are some of the greatest ever Riojas. For me, this is the best vintage since 2001." - Tim Atkin om den nye 2021 Rioja-årgang
Nyd den flotte Tempranillo til saftige lammesteaks, rødt oksekød, vildtretter, kraftige tapas samt lagrede, faste oste som fx Manchego. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Labastida 1786 Rioja 2021?
Labastida 1786 Rioja 2021 funkler dyb brombærrød i glasset… Næsen er nærmest eksplosiv med intense mørkfrugtede aromaer af blommer, saftige brombær, violer og sorte kirsebær, der giver plads til spanske middelhavskrydderier, lakrids og skovbundsmineralitet samt udsøgte nuancer af vanilje, kaffe og chokolade fra den 16 måneder lange fadlagring... Rioja-vinen lægger sig blød og cremet på tungen, hvor fadet og den solmodne frugt møder en kølig, mineralsk nerve fra det højtliggende Labastida-terroir i Rioja Alavesa. Silkefine tanniner melder sig i den storladne afslutning, der klinger af med lækre luksuskrydderier. Stor Rioja – og til prisen ren verdensklasse! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Brombær
Chokolade
Lakrids
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Labastida 1786 Rioja 2021 passer godt til...
Hvordan er Labastida 1786 Rioja 2021 fremstillet?
Labastida 1786 Rioja 2021 er skabt på 100 % Tempranillo, nøje udvalgt af winemaker Javier Cereceda fra 30 år gamle vinstokke på fire højtliggende parceller i Rioja Alavesas ikoniske Labastida-terroir. Her, hvor bjergkæden Sierra Cantabria skærmer mod Atlanterhavets regn og rusk, råder Labastida over nogle af de bedste vinmarker i hele Rioja. I vineriet gennemgår druerne en omhyggelig manuel dobbeltsortering og fuld afstilkning, så kun den fineste frugt finder vej til gæringstankene. En fire dages kølig præ-fermenteringsmaceration trækker farve og aroma fra drueskindet, inden vinen spontangærer – parcel for parcel – over 24 dage i små ståltanke ved frugtbevarende 26 ºC. Herefter modner vinen i 16 måneder på både 225- og 500-liters franske egetræsfade. Inden frigivelsen får den yderligere mindst 12 måneders flaskelagring i kælderen.
Druer
TempranilloVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener






















