
Labastida 1786 Rioja 2021
“It is true to say that Manuel Quintano was the founder of modern Rioja and the 1786 label is a celebration of this fact.” – Araex, Grands Spanish Fine Wines
Et historisk og spektakulært tilbud på stor, fadkrydret Rioja er landet – glæd dig!
Når Decanter tildeler 94 point og fremhæver Labastidas ikoniske “1786” på toplisten “Rioja Report 2025 – The Best for Value”, er det værd at bemærke, at producentens egen normalpris er 17 euro – svarende til 127 DKK.
Vores pris – og den værdi, der følger med – er nærmest ubegribelig. Vi taler om 16 måneders luksusfadlagret Tempranillo i nummererede flasker. En mikroproduktion fra gamle vinstokke på fire topparceller i det højtliggende Rioja Alavesa.
Flagskibet fejrer legenden Manuel Quintano, der i 1786 grundlagde vinhuset i Labastida. Efter studier i Bordeaux bragte han banebrydende teknikker med sig hjem – egetræsfadlagring, nænsom afstilkning og skånsom brug af sulfitter – og lagde dermed grundstenen til de moderne Rioja-vine.
Og som om alt dette ikke var nok, så hører 2021 til de største årgange i dette årtusinde …
"The 2021 reds, many of which are just coming on to the market, are some of the greatest ever Riojas. For me, this is the best vintage since 2001." - Tim Atkin om den nye 2021 Rioja-årgang
Hvordan smager Labastida 1786 Rioja 2021?
Labastida 1786 Rioja 2021 funkler dyb brombærrød i glasset… Næsen er nærmest eksplosiv med intense mørkfrugtede aromaer af blommer, saftige brombær, violer og sorte kirsebær, der giver plads til spanske middelhavskrydderier, lakrids og skvovbundsmineralitet samt udsøgte nuancer af vanilje, kaffe og chokolade fra den 16 måneder lange fadlagring... Rioja-vinen lægger sig blød og cremet på tungen, hvor fadet og den solmodne frugt møder en kølig, mineralske nerve fra højtliggende Rioja Alavesa. Silkefine tanniner melder sig i den storladne afslutning, der klinger af med lækre luksuskrydderier fra fadet. Stor Rioja – og til prisen ren verdensklasse! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Brombær
Chokolade
Lakrids
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Labastida 1786 Rioja 2021 passer godt til...
Hvordan er Labastida 1786 Rioja 2021 fremstillet?
Labastida 1786 Rioja 2021 er skabt på 100 % Tempranillo, nøje udvalgt af winemaker Javier Cereceda fra 30 år gamle vinstokke på fire højtliggende parceller i Rioja Alavesa. Her, hvor bjergkæden Sierra Cantabria skærmer mod Atlanterhavets regn og rusk, råder Labastida over nogle af de bedste vinmarker i hele Rioja. I vineriet gennemgår druerne en omhyggelig manuel dobbeltsortering og fuld afstilkning, så kun den fineste frugt finder vej til gæringstankene. En fire dages kølig præ-fermenteringsmaceration trækker farve og aroma fra drueskindet, inden vinen spontangærer – parcel for parcel – over 24 dage i små ståltanke ved frugtbevarende 26 ºC. Herefter modner vinen i 16 måneder på både 225- og 500-liters franske egetræsfade. Inden frigivelsen får den yderligere mindst 12 måneders flaskelagring i kælderen.
Druer
TempranilloVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener