
La Magia Vermentino 2023 ØKO
Vermentino-hvidvin er kriminelt overset og er garant for toscansk value i topklasse! Et fantastisk alternativ til dig, der elsker Sauvignon Blanc.
Fra første friske og sprøde slurk transporterer hvidvinen dig direkte til en solbeskinnet terrasse på den toscanske kyst! Bag vinen står en af Brunello di Montalcinos bedste producenter, La Magia, der i løbet af de senere år har præsteret det ene superkøb efter det andet. Her viser de på fornemmeste vis, at man i toscana også mestrer hvidvinskunsten.
Lag for lag udfolder hvidvinen sine enestående aromarigdom, der trumfes med “burgundisk” elegance og spiciness fra den delvise fadmodning.
Det her er altså toscansk Vermentino, når den er allerbedst. Den perfekte aperitfvin og en genial optakt til La Magias 98-point-Brunello...
Nyd den solo som aperitif – eller til antipasti, sushi, fisk og skaldyr, lette asiatiske serveringer, grillede marinerede grøntsager, pasta & pizza, sprøde salater samt cremede oste. Servér ved 8-10°C
Hvordan smager La Magia Vermentino 2023 ØKO?
I glasset brillant citrusfarvet med smukt vibrerende, gyldengrønne nuancer… Næsen lover seriøs og herlig aromatisk Vermentino med inviterende duft af jasmin, frisk havbrise, citrusfrugt, våde sten, lavendel, honning, nektariner, hvid peber, ananas og mango, der løftes med fine strejf af toastbrød og vanilje fra den delvise lagring på barriquefade… Frisk, tør og spillevende på tungen hvor vi genfinder duftens mange nuancer… Lang og læskende finish med salt mineralitet og et frækt touch af ristede krydderier i afslutningen. Wauw! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Smagenoter
Ananas
Honning
Mango
Ristet brød
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
La Magia Vermentino 2023 ØKO passer godt til...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener