
La Magia Il Vispo Toscana IGT 2019 BIO
Il Vispo er som Brunello lavet på 100% Sangiovese. Druerne høstes fra samme topmarker i Montalcino som La Magiàs 98p Brunello.
Forskellen ligger i fremstillingen. Hvor Brunello laves til kælderen, så er Il Vispo skabt med det nok så ærefulde formål for øje – at sprede maksimal nydelse her og nu.
Frugtcharmen er legendarisk. Ved at gære hele drueklaser køligt på ståltank (ligesom mange bønder i Bourgogne!), opnår innovative Fabian Schwartz det mest frugtige udtryk af Sangiovese, vi nogensinde har smagt. En.. glug, glug.. helt igennem herlig rødvin!
Fabian Schwarz laver i sandhed magisk Brunello. Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant’Antimo. Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, overtog La Màgia fra sine forældre i 2011. Alle druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes økologisk. Sydvendt eksponering og høj beliggenhed giver Sangiovese med en unik kombination af power og friskhed. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration. Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Hvordan smager La Magia Il Vispo Toscana IGT 2019 BIO?
Smuk kirsebærrød i glasset. Næsen henrykker med frisk og ungdommelig frugt i særklasse... Viol, skovhindbær, kirsebær, tutti frutti og lidt banan vælter op fra glasset. I baggrunden anes klassiske Sangiovese-strejf af rust, tørrede tranebær og middelhavsurter. I munden læskende supersaftig Sangiovese-frugt med mundrensende friskhed, pikante urter og venlige tanniner i finalen. Delicious. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Hvordan er La Magia Il Vispo Toscana IGT 2019 BIO fremstillet?
Il Vispo er fremstillet på 100% Sangiovese fra La Magiàs Brunello-marker i det sydøstlige Montalcino. Markernes sydvendte eksponering intensiverer frugtsmagen, mens beliggenheden 400-450 meter over giver vinen mineralsk elegance.
Vinen er fremstillet i en ung og frugtvarende stil med kølig gæring af hele drueklaser på ståltank. Inspireret af metoden ”semi carbonic maceration”, som kendes fra bl.a. Beaujolais.
Druer
SangioveseOm La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage





