Hvordan smager La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2015 BIO?
Mørk i glasset for Sangiovese, med skær af teglsten. Næsen emmer af årgangens power og elegance. Knust tørret viol, intens kirsebærfrugt og blommer møder middelhavsurter og lækre krydderier fra fadet. I munden fyldig og imponerende koncentreret. Fornemt fadstyret Sangiovese-frugt, der i den lange eftersmag slutter med sublim friskhed og mineralitet. Helstøbt. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Hvordan er La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2015 BIO fremstillet?
La Magia Brunello di Montalcino 2015 er lavet på 100% Sangiovese fra 40 år gamle stokke i det sydøstlige Montalcino. De økologisk dyrkede druer insamles over flere høstrunder, så kun perfekt modnet frugt finder vej til den færdige topvin.
Mosten gærer frugtbevarende på ståltank og store fade med 25 dages udtræk af farve, smag og tannin fra drueskindet. Vinen lagrer 36 mdr. på nyere 500 liters egetræsfade, heraf 1/3 helt nye.
Druer
SangioveseOm La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med et væld af topanmeldelser helt op til 98 point fra flere internationale vinkritikere laver Fabian Schwarz i sandhed magisk Brunello.
Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo.
Familien Schwarz er, som det tyskklingende efternavn afslører, tilflyttere fra den tosprogede norditalienske region Alto Adige-Südtirol. Familiens toscanske vineventyr starter i 1979, hvor Fabians far, Harald, får overtalt sine forældre til at købe ham et stykke vinmark i Montalcino.
Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, begynder at hjælpe til på vingården fra 2005, inden han i 2011 overtager driften af La Màgia fra sine forældre.
Alle Brunello-druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes med økologisk certificering. Kombintationen af sydvendt eksponering og en høj beliggenhed giver powerfuld Sangiovese med friskheden i behold. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Nævnes bør også Fabians elegante og aromatiske hvidvin på Vermentino-druen samt den burgundisk inspirerede Sangiovese ”Il Vispo”, som ved at gære ”semi carbonisk” på hele drueklaser opnår en for området unik og uimodståelig saftighed.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage