
Jean Gagnerot Volnay 1er Cru Les Mitans 2014
Les Mitans byder på vanvittig Volnay-value!
Marknavnet stammer fra det franske mitan, der betyder ”i midten”. Her hentydes alene til den centrale placering midt i kommunen, for kvaliteten er alt andet end middelmådig mellemvare…
Marken overses ofte på grund af sin frimærkestørrelse på blot 4 hektar, men kvaliteten tilhører toppen af kommunehierarkiet, hvorfor Robert Parker da også anbefaler rødvinene fra netop Les Mitans blandt de bedste 1er Cru-køb i Volnay!
Stilmæssigt ligger vinen et spændende sted mellem velourblød Volnay og powerfuld Pommard. Les Mitans 1er Cru til under 400 kr fra den flotte årgang 2014? En decidereret no-brainer!
Nyd den til retter med kylling, fuglevildt eller andebryst. Pøv også lette svamperetter og nøddeagtige oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Jean Gagnerot Volnay 1er Cru Les Mitans 2014?
Mellemdyb kirsebærrød i glasset. Næsen er smuk, dyb og vidunderligt detaljeret… Skovjordbær, vilde hindbær, friskplukkede roser, mineralsk rusten jord, svampe, kirsebær og kakao. I munden diskret fadkrydret, vidunderlig kompleks og ført an af en bred vifte af nuancerede røde og mørke bær. Smooth og fløjlsblød. Vibrerende frisk og mineralsk. Charmerende bærfrugtig med trøffelpræg, silkefine tanniner og et strejf af sort te. Excellent Volnay! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Hvordan er Jean Gagnerot Volnay 1er Cru Les Mitans 2014 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra det 4 hektar lille og 1. Cru-klassificerede voksested, "Mitans”, der som navnet antyder tilhører den centrale del af vinmarkerne i Volnay.
Druerne høstes i hånden, og vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. Frugten får dog lov at koldmacerere nogle dage inden gæringen for at trække ekstra farve og frugt fra drueskindet. Herefter følger gæringen ved ca. 30°C, hvor manuelle punch downs og overpumpninger af mosten sikrer et skånsomt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring følger 5 dages ”post-maceration” ved 25°C, som trækker ekstra stuktur og gemmepotentiale fra drueskindet. Vinen omstikkes endeligt til ca. 15 måneders lagring på burgundiske 228 liter egetræsfade, heraf 40% helt nye samt 60% mellem 1 og 3 år gamle.
Druer
Pinot NoirOm Jean Gagnerot

Velkommen til slaraffenland for bourgognefans! Med burgundiske Jean Gagnerot i folden kan Supervin byde på en forrygende serie af topanmeldte bourgognevine til priser, vores konkurrenter får mere end svært ved at matche.
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage








