



Jean Gagnerot Volnay 1er Cru En Chevret 2013
Bourgognes ballerina!
Silkebløde og delikate Volnay er det tætteste du kommer på Chambolle-Musigny i Côte de Beaune, og Robert Parker fremhæver netop 1. Cru En Chevret som ”Volnay at its very best”.
Vi finder den 6,3 hektar lille enkeltmark i den prestigiøse sydlige del af Volnay-kommunen, lige neden for de berømte topmarker Les Caillerets og Clos des Chênes.
Navnet hentyder til gederne, som menes at have græsset på arealet. I dag er de lunefulde og ildelugtende klovdyr fortrængt af Pinot Noir-druer, der (ironisk nok) frembringer nogle af de mest indsmigrende, delikate og parfumerede rødvine i hele Bourgogne!
Nyd den gerne til retter med kylling, fuglevildt eller andebryst. Pøv også lette svamperetter og nøddeagtige oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Jean Gagnerot Volnay 1er Cru En Chevret 2013?
Lys kirsebærrød med begyndende nuancer af tegl. Næsen lover textbook Volnay stor finesse… tørrede blomster, fine røde bær, skovbund, trøfler, kakao og mokka. I munden blød og silkeagtig i frugten med livlig friskhed og begyndende kompleksitet efter 7 år på fad og flaske. Harmonisk og meget velsmagende med skovbundsmineralitet, kaffenoter og delikate røde bær.. Elegant finish, forbløffende finesse. En eksemplarisk Volnay – der stille og roligt nærmer sig sin bedste alder! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Jean Gagnerot Volnay 1er Cru En Chevret 2013 passer godt til...
Hvordan er Jean Gagnerot Volnay 1er Cru En Chevret 2013 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra det 6,3 hektar lille voksested, "En Chevret". Vi finder denne 1. Cru i det sydlige Volnay, klos op af Meursault. Terroiret skråner mod syd og sydøst med et fald fra 260 til 240 højdemeter, hvilket sammen med den grusholdige jordbund gør marken særdeles veldrænet. Som resultat hæmmes plantevæksten, mens druernes modning og smagskoncentration fremmes.
Druerne høstes i hånden, mens vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. Druerne får dog lov at koldmacerere nogle dage inden gæringen for at trække ekstra farve og frugt fra drueskindet. Herefter følger en lang og kølig gæring, hvor manuelle punch downs og overpumpninger af mosten sikrer et skånsomt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring følger 5 dages ”post-maceration” ved 30°C, som trækker ekstra stuktur og gemmepotentiale fra drueskindet. Vinen omstikkes endeligt til 18 måneders lagring på burgundiske 228 liter egetræsfade, heraf 40% helt nye samt 60% mellem 1 og 3 år gamle.
Druer
Pinot NoirOm Jean Gagnerot

Velkommen til slaraffenland for bourgognefans! Med burgundiske Jean Gagnerot i folden kan Supervin byde på en forrygende serie af topanmeldte bourgognevine til priser, vores konkurrenter får mere end svært ved at matche.
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage








