
Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Clos de la Commaraine 2012
En præsident værdig! – Marken der imponerer så meget at Thomas Jefferson, under sit besøg som præsident, bestiller 126 flasker ”Comarennè” til eget forbrug!
Mellem Beaune i nord og Volnay i syd ligger ”Powerfulde Pommard”. En appellation så kendt, at indtil Volnay fik etableret sig selv, forsøgte de at sælge deres vin som Pommard.
1. Cru marken Clos de la Commaraine ligger lige op til bygrænsen til den charmerende middelalderlandsby, hvor den leverer kompleks, kraftig og lagringsdygtig vin år efter år. En mark som siden 2018 er blevet en ”Monopole”-mark, hvor vinene nu bliver presset langt op i pris…
En mark med lige så berømte naboer som Les Charmots i nord, og Les Rugiens i syd.
Drikkemoden, kompleks præsident-vin, og hvor man smager mastodont-anerkendelsen i glasset…
Vinen kan nemt drikkes for sig selv, men brillierer også sammen med rosa stegt mørbrad, kraftige saucer, lam, fasan, kraftige sammenkogte retter, det franske landkøkken og kraftige oste. Servér ved 15-17°C. Drik vinen nu eller gem +15 år fra høståret.
Vinen skriger på en rød bøf med svampe, sorte trøfler og hele pivtøjet.
Druerne til denne vin kommer fra en 4 hektars lille ”clos”, som håndhøstes nænsomt i de tidlige morgentimer, før de fragtes til vineriet. Her foregår vinifikationen efter traditionelle metoder med moderne udstyr. Der gøres brug af frugtbevarende termoregulerede rustfri ståltanke i 21 dage, hvor en koldmaceration ved 8 grader holdes. Der gøres brug af lang gæring og Bourgogne-typisk pigeage (ned stampning af skaller) og remontage (overpumpning af vin fra bunden) for at udtrække optimal mængde farve og tannin. Gæringen når helt op til 30 grader celsius på ved sit varmeste punkt. Efter endt gæring bliver vinen forkælet med op til 12 måneder på fransk eg hvoraf 40% er nyt eg og vinen får lov til at gennemgå sin malolaktiske gæring.
Hvordan smager Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Clos de la Commaraine 2012?
En dyb granatrød farve med et intenst skær. På næsen frigives der tætte sorte bær, modne jordbær, ribs og rosenblade. Ved første tår er man slet ikke i tvivl om den magtpræsentation der er Pommard-Power! Krydderier, staldhalm, beef jerky, blåbær og solbær pryder tungen med masser af intensitet. Bredskuldrede tanniner, komplekst fadpræg og en mineralsk finish med sød pibetobak og lakrids. Drikkemoden nu, men kan sagtens gemmes endnu.
Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Clos de la Commaraine 2012 passer godt til...
Om Jean Gagnerot

Velkommen til slaraffenland for bourgognefans! Med burgundiske Jean Gagnerot i folden kan Supervin byde på en forrygende serie af topanmeldte bourgognevine til priser, vores konkurrenter får mere end svært ved at matche.
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype