Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Clos de la Commaraine 2011
Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Clos de la Commaraine 2011
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94-97 point. Det er en vin, som jeg er totalt vild med." - Houlberg
En præsident værdig! – Marken der imponerer så meget at Thomas Jefferson, under sit besøg som præsident, bestiller 126 flasker ”Comarennè” til eget forbrug!
Mellem Beaune i nord og Volnay i syd ligger ”Powerfulde Pommard”. En appellation så kendt, at indtil Volnay fik etableret sig selv, forsøgte de at sælge deres vin som Pommard.
1. Cru marken Clos de la Commaraine ligger lige op til bygrænsen til den charmerende middelalderlandsby, hvor den leverer kompleks, kraftig og lagringsdygtig vin år efter år. En mark som siden 2018 er blevet en ”Monopole”-mark, hvor vinene nu bliver presset langt op i pris…
Nap drikkemoden Pommard med power og finesse, før det er for sent.
Smagenote
En dyb granatrød farve med et intenst skær. På næsen frigives der tætte sorte bær, røde ribs og rosenblade. Ved første tår er man slet ikke i tvivl om den magtpræsentation der er Pommard-Power! Krydderier, staldhalm, beef jerky, blåbær og solbær pryder tungen med masser af intensitet. Bredskuldrede tanniner, komplekst fadpræg og en mineralsk finish med sød lakrids. Drikkemoden fra nu og med mange år på bagen endnu. Hvor blev den flaske nu af?! Mere tak.
Anmeldelser af Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Clos de la Commaraine 2011
94-97/100 Houlberg
"6 Thumbs Up: Igen er der denne herlig, lyse transparente farve i glasset ... og samtidig er frugten en kende mørkere end farven i glasset med en moden, mørk, landlig og småanimalsk frugt, jordbær, vilde skovbær og så igen flæskede og mejeriagtige noter og blæk. Vinen har en sart, delikat og vildt lækker frugt, svag mentol, rosenblade, masser af træ, våde fade ... og dufter vildt godt. I munden er vinen skam ikke meget ældre end foregående, for smagen er fortsat spillevende med syrlig og dyb kant, tørre tanniner, stram og fyrig frugt. Det er vildt tørt, meget burgundisk, men det er en vin, som jeg er total vild med. Men et godt råd ... giv den endelig tid i glasset, så bliver den lidt artig, galant og velopdragen."
Vinen kan nemt drikkes for sig selv, men brillierer også sammen med rosa stegt mørbrad, kraftige saucer, lam, fasan, kraftige sammenkogte retter, det franske landkøkken og kraftige oste. Servér ved 15-17°C. Drik vinen nu eller gem +15 år fra høståret.
Druerne til denne vin kommer fra en 4 hektars lille ”clos”, som håndhøstes nænsomt i de tidlige morgentimer, før de fragtes til vineriet. Her foregår vinifikationen efter traditionelle metoder med moderne udstyr. Der gøres brug af frugtbevarende termoregulerede rustfri ståltanke i 21 dage, hvor en koldmaceration ved 8 grader holdes. Der gøres brug af lang gæring og Bourgogne-typisk pigeage (ned stampning af skaller) og remontage (overpumpning af vin fra bunden) for at udtrække optimal mængde farve og tannin. Gæringen når helt op til 30 grader celsius på ved sit varmeste punkt. Efter endt gæring bliver vinen forkælet med op til 12 måneder på fransk eg hvoraf 40% er nyt eg og vinen får lov til at gennemgå sin malolaktiske gæring.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
De nedlukkede toprestauranter køber ikke bourgognevin under cornakrisen, så vores indkøber har fået fingre i et større parti skatkammervine, som vi nu med stolthed kan præsentere til rekordlave priser:
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!