Jean Gagnerot Nuits-Saint-George 1er Cru Vallerots 2012
Jean Gagnerot Nuits-Saint-George 1er Cru Vallerots 2012
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
95 point af Robert Parkers årgangstabel! – Hyldet som en ”OUTSTANDING VINTAGE”
Den Parker-roste årgang præsenterer sig i denne udgave fra Jean Gagnerot som en klassisk, læskende og kompleks Nuits-Saint-George.
Den nu drikkemodne 1. cru mark Les Vallerots ligger i den sydligste del af appellationen, med retning mod Beaune, og er nabo med selveste Les Saint-George marken, som med sine tårnhøje flaskepriser nærmest skriger på en Grand Cru opgradering.
Det er ikke uden grund at Nuits-Saint George har lagt navn til Cote de Nuits, når der bliver lavet vin i denne kaliber! WOW! – Vi er målløse.
Vi havde aldrig i vores fjerneste fantasi forestillet os, at vi kan få fat på Premier Cru-kvalitet til Village-priser. Køb nu, før partiet løber tør.
Smagenote
Flot rubinrød i glasset, med frække dråber som snor sig ned ad glassets inderside. Bourgogne typicitet med røde friske hindbær, skovbær, røde blomster og en integreret note af ristet europæisk eg gemmer sig i baggrunden. Vinen breder sig på tungen med en fyldig og velstruktureret smag af hindbær, kirsebær, roser og en smule læder. En stor vin med sirlige tanniner, som stadig viser lagringspotentiale. WOW, sådan skal Nuits-Saint-George smage!
Fantastisk som et glas hyggevin, men går også lækkert sammen med lammeryg, andebryst, vildt, oksemørbrad eller stærke oste. Servér ved 14-16°C. Drik vinen nu eller gem +20 år fra høståret.
Druerne til denne vin håndhøstes nænsomt i de tidlige morgentimer, før de fragtes til vineriet. Her foregår vinifikationen efter traditionelle metoder med moderne udstyr. Der gøres brug af frugtbevarende termoregulerede rustfri ståltanke, temperaturstyret koldmaceration med lang gæring og Bourgogne-typisk pigeage (ned stampning af skaller) og remontage (overpumpning af vin fra bunden). Efter endt gæring bliver vinen forkælet med hele 12 måneder på fransk eg før den sættes på flaske.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
De nedlukkede toprestauranter køber ikke bourgognevin under cornakrisen, så vores indkøber har fået fingre i et større parti skatkammervine, som vi nu med stolthed kan præsentere til rekordlave priser:
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!