
Jean Gagnerot Meursault Premier Cru Genevriers 2013
Det kan godt være, der ikke officielt findes Grand Cru i Meursault, men smagen i denne kældermodnede perle fra Jean Gagnerot er – without a doubt – ren Grand Cru!
Her taler vi altså næsten 10 år gammel ”Genevrières”, der konkurrerer med ”Les Perrieres” om at være den bedste mark i Meursault. Og marken har ved gud alt, hvad man kan drømme om - perfekt sydøst-eksponering mod solen og placeret midt på den mineralholdige skråning, som yder gode dræningsforhold og i sidste ende Chardonnay-druer med et uforligneligt niveau af aromatisk elegance.
Allerede fra starten har Jean Gagnerot vidst, at denne vin havde stort aldringspotentiale – han forkæler den derfor med 18 måneder på Frankrigs bedste egetræsbarriques, heraf hele 50 % nye.
Priserne på 1er Cru Genevrieres ligger oftest i omegnen af 1000 kroner og hvis du skal have fat i store årgange som 2013, ja så er der næsten ikke grænser for, hvor dyrt det kan blive. Det her tangerer til et at de bedste Bourgogne-indkøb vi nogensinde har lavet.
Der vil blive kapløb om hver eneste af disse flasker og hvis du ser den grønne lampe lyse, så tøv ikke et sekund med at købe!
Den mageløse 1er Cru Meursault er fremragende til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, cremede saucer, svampe og halvfaste oste. Nyd vinen ved 10-13°C.
Hvordan smager Jean Gagnerot Meursault Premier Cru Genevriers 2013?
Genevrieres gynger rundt i glasset med en smuk gylden farve. Kompleks, aromatisk og hypnotiserende duft, der straks giver en Gran Cru-fornemmelser. Næsen lægger fra land pærer, fersken, lemon curd, yoghurt samt lidt tropiske strejf af lichi og ananas. En kølig, mineralsk flintestensnote svæver over den guddommelige frugt, der er pakket ind i vanilje, brioche og sødmefulde krydderier fra den lange lagring på egetræsfadene. I munden snor Genevrières sig rundt om tungen med en cremet, balanceret og smørblød Chardonnay-frugt. Den aromatiske intensitet er mindblowing og fortsætter igennem den minutlange eftersmag, der klinger af med liflige noter af mineralsk citrus og nøddekompleksitet takket være de næsten 10 år på fad og flaske. Den bedste Meursault vi til dato har smagt… Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Jean Gagnerot Meursault Premier Cru Genevriers 2013 passer godt til...
Om Jean Gagnerot

Velkommen til slaraffenland for bourgognefans! Med burgundiske Jean Gagnerot i folden kan Supervin byde på en forrygende serie af topanmeldte bourgognevine til priser, vores konkurrenter får mere end svært ved at matche.
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener