
Jean Gagnerot Beaune 1er Cru Les Avaux 2011
Brændende kærlighed? Her er lagt i kakkelovnen til en hed Bourgogne-oplevelse i særklasse, som vil bringe alle Bourgogne-fanatikeres hjerter i brand!
Rig og fuld af frugt, saftig og kødfuld, elegant og udtalt burgundisk… Fra 1. cru’en Les Avaux, der ligger med udkig til Beaune by kendt og elsket for sine krydrede og fornemt strukturerede vine. Velsignet med en utrolig dybde og aromatisk kraft!
Anbefales til fisk, fjerkræ fuglevildt, franske retter som boeuf bourguignon og coq au vin, retter med svampe og oste som Comté eller lignende. Server ved 15-16 °C.
Hvordan smager Jean Gagnerot Beaune 1er Cru Les Avaux 2011?
Smuk og livlig rubinrød farve i glasset. Vinen betager nemt og ’’lige nu og her’’ med sine insisterende mørke og røde bær som modne hindbær og jordbær, der forsvinder i et dejligt, stort frugtkys lige midt på tungen. Noter af trøfler og læder byder ind på oplevelsen, der ender i en lang, silkeblød og sansepirrende finale. Rig og dybt aromatisk, kompleks og fornemt struktureret, men alligevel med klassisk burgundisk elegance. Nem at elske – helt uden forbehold. En rigtig ’’verdensmands’’ Bourgogne! Drik nu eller gem 15+ år fra høståret.
Om Jean Gagnerot

Velkommen til slaraffenland for bourgognefans! Med burgundiske Jean Gagnerot i folden kan Supervin byde på en forrygende serie af topanmeldte bourgognevine til priser, vores konkurrenter får mere end svært ved at matche.
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage