Jean Gagnerot Aloxe Corton 1er Cru Les Paulands 2013
Jean Gagnerot Aloxe Corton 1er Cru Les Paulands 2013
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Et Bourgogne-brag, der får de fleste i samme prisleje til at blegne ved siden af!
Ja, dette er en ægte skatkammervin hentet op fra producentens kælder i Aloxe-Corton, hvor den er modnet til perfektion.
Les Paulands ligger lidt længere nede af skråningen ved Corton-højen, men deler noget af det samme terroir med Grand Cru-markerne, der blot ligger lidt længere oppe. Og det kan sørme smages på den fornemme kvalitet, der viser sig for dagens lys… Det nærmer sig jo Grand Cru-niveau, må vi bare konstatere!
1cru’en Les Paulands er normalt kendt for sine muskuløse og kraftfulde vine. Dette eksemplar er en anelse lettere i stilen, og kraften holdes hele tiden i ave af en imponerende elegance.
Wauw, siger vi bare. Her er stor vin i glasset!
Smagenote
Betagende dybrød farve i glasset. Vinen indledes med en velklingende kirsebærsymfoni i samspil med hindbær og jordbærtoner. Lakrids og florale islæt anes som underlag til den silkefine frugt. Smukke strøg af fadkrydderi regner ned over oplevelsen, og det hele suppleres af lette animalske noter. Elegant og harmonisk, kompleks og finesserig, men med masser af smag og en kompakt mineralitet. Vinen slutter med bløde, tætomsluttende tanniner og et lækkert lille syrebid, der efterlader prikkende fornemmelser på tungen. Mønsterbourgogne! Drik nu eller gem 12+ år fra høståret.
Anbefales til fjerkræ, fuglevildt, tatar, svamperetter, charcuteri og kraftigt smagende oste. Server ved 14-16°C.
Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir. Druerne høstes fra 1. cru’en Les Paulands inden for Aloxe-Corton appellationen i den nordlige del af Côte de Beaune. Der anvendes frugtbevarende termoregulerede ståltanke under gæringen. Vinifikationen foregår over 3 uger, hvor en koldmaceration ved 8°C finder sted undervejs. Der gøres brug af Bourgogne-typisk pigeage (nedstampning af skaller) og remontage (overpumpninger af mosten) for at udtrække en optimal mængde farve og tannin. Modnet på burgundiske fade i 8 – 16 måneder, heraf hele 40-50 % nye.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
De nedlukkede toprestauranter køber ikke bourgognevin under cornakrisen, så vores indkøber har fået fingre i et større parti skatkammervine, som vi nu med stolthed kan præsentere til rekordlave priser:
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!