Jean Gagnerot Aloxe-Corton 1er Cru Coutiére 2014
Jean Gagnerot Aloxe-Corton 1er Cru Coutiére 2014
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Et Bourgogne-eventyr i særklasse fra topåret 2014, som blåstemples med 93 point i Wine Spectators Vintage Chart…
En vin med utallige frugtlag og en rig koncentration, der er værd at gå på opdagelse i for Bourgogne-conaisseuren!
Vinen kommer fra den lille 1. cru La Coutière på lidt over 2 hektar, der er nabo til Grand Cru’en Les Grandes Lolieres, der producerer verdensklassesvine til helt andre priser. Det fornemmer man i den grad på kvaliteten, der er helt i top!
Er du på jagt efter brandgod Bourgogne til pengene, og ved du ikke helt, hvor du skal lede, kan du roligt kigge her... Vi var i hvert fald helt oppe at ringe, da vi opdagede denne magiske burgunder, der fortryller og fascinerer ved hver eneste slurk! Hvad mere kan man forlange?
Smagenote
Flot rubinrød farve i glasset. Vinen byder på en indsmigrende rød bærfrugt som kirsebær, hindbær, jordbær og tranebær i flere lag. Lækre lakridsede noter og smukt afstemt fadkrydderi som tobak, kaffe og vanilje spiller med i denne saliggørende Bourgogne-oplevelse, der kalder på gentagelse. Vinen bekender kulør med sine noter af skovbund og piemontesiske trøfler, der suppleres af en lidt eksotisk animalitet, der viser sig i form af læder, kød og kostald. En let og legende mineralitet og et friskt lille syrebid på vaskeægte Pinot-maner runder den elegante oplevelse af. Drik nu eller gem 15+ år fra høståret.
Nyd den til grillet fisk, fjerkræ, fuglevildt, tatar, svamperetter, charcuteri og milde oste. Servér ved 14-16 °C.
Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir. I den nordlige del af Côte de Beaune finder man berømte Aloxe-Corton. 1. cru’en La Coutière ligger i 240 meters højde over havets overflade lige ved siden af Grand Cru’en Les Grandes Lolieres. Undergrunden er præget af rødbrun kalkstens-og mergeljord med et højt indholdet af mineralet potassium, som giver ideelle betingelser for dyrkning af den sarte Pinot Noir-drue. Gæringen varer over lang tid og finder sted på ståltank med regelmæssige ''pump overs'' og pigeage, hvor hatten af drueskaller presses ned med et stempel for at udtrække farve, tannin og smag. Herefter lagres vinen på egefade i 16 måneder, heraf 40 % nye og 60 % brugt mellem 1-3 gange.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
De nedlukkede toprestauranter køber ikke bourgognevin under cornakrisen, så vores indkøber har fået fingre i et større parti skatkammervine, som vi nu med stolthed kan præsentere til rekordlave priser: Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!